Karamelliseret hvid chokolade – en guide

Karamelliseret hvid chokolade smager dejligt i diverse desserter og kager – og så er det virkelig nemt selv at lave. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har en stor svaghed for Valrhona’s chokolade – især deres Dulcey, som er en karamelsød hvid chokolade med noter af salt. Den smager helt fantastisk og kan bruges i alt fra kage, is, müsli og meget mere. Men det er altså liiiidt dyrt som studerende at købe Valrhona chokolade hver gang der skal bages – især hvis det sker på dagsbasis som det oftest gør herhjemme. Derfor har jeg fundet et alternativ til den dyre Dulcey chokolade.

Man kan nemlig lave sin egen karamelliserede hvide chokolade – og det er faktisk ret nemt. Man skal bare bruge en god hvid chokolade med et højt indhold af kakaosmør. karamelliseret hvid chokoladeJeg har lavet det med Odense hvid chokolade, og det har fungeret rigtigt fint. Den karamelliserede hvide chokolade brugte jeg blandt andet til denne her lækre rabarbertrifli, og det passede virkelig godt til de syrlige rabarber.

Derfor kommer der her en guide til hvordan du laver din egen karamelliserede hvide chokolade, som kan bruges i alverdens desserter og kager
eller bare som snack.

INGREDIENSER

Minimum 200 g hvid chokolade med et højt indhold af kakaosmør

FREMGANGSMÅDE

Hak den hvide chokolade groft og smelt den ved svag varme i en gryde. Når al chokoladen er smeltet skrues der lidt op for varmen og der røres hele tiden i gryden. Det er vigtigt at blive ved med at røre, så der ikke er noget chokolade der brænder fast. Chokoladen vil nu begynde at klumpe og gryne lidt, men det sker der ikke noget ved – bare bliv ved med at røre i gryden (også selvom armene begynder at gøre lidt ondt). Chokoladen vil så småt begynde at få en gylden karamelbrun farve, og efter ca 10-15 min er chokoladen færdig.

Tag gryden af varmen og bliv ved med at røre og mose i chokoladen indtil den begynder at smelte sammen. Spred nu chokoladen på et stykke bagepapir og sæt den på køl til den stivner. Chokoladen er klar til brug når den er helt afkølet.

Tip! Hvis du ikke vil have chokoladen så grynet kan du tage en stavblender og blende chokoladen inden den afkøles – så vil chokoladen blive lidt finere i konsistensen.

6Pingbacks & Trackbacks on Karamelliseret hvid chokolade – en guide

  1. […] 2,5 blad husblas kornene fra 1 vaniljestang 75 g sukker 2,5 dl piskefløde 3 dl kefir 1 spsk citronsaft granatæblekerner af ca 1/4 granatæble 20 g dulcey chokolade (eller karamelliseret hvid chokolade) […]

  2. […] g amber chokolade fra Summerbird (eller karamelliseret hvid chokolade) 75 g fløde 1 nip […]

  3. […] g Amber chokolade fra Summerbird (alternativt karamelliseret hvid chokolade) 100 g smør 130 g sukker 2 små æg (hvis de er store skal du kun bruge 1,5 æg) 40 g hvedemel 30 […]

  4. […] g amber chokolade fra Summerbird (alternativt Valrhona Dulcey eller hjemmelavet karamelliseret hvid chokolade) 90 g piskefløde 1/3 tsk […]

  5. […] 200 g mørk chokolade (ca 60 %) 180 g smør 3 æg 50 g brun farin 180 g rørsukker 100 g hvedemel 1/2 tsk flagesalt 175 g amber chokolade fra Summerbird (eller alternativt hjemmelavet karamelliseret hvid chokolade) […]

  6. […] Tip! Hvis du ikke kan få fat i karamelliseret hvid chokolade kan du lave din egen ved at følge guiden her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *