Luksus marmorkage med dobbelt chokolade


marmorkage

Luksus marmorkage med dobbelt op på chokolade, ristede mandler og flagesalt – noget af en opgradering af den ellers ofte så tørre og lidt kedelige marmorkage. Derudover er marmorkagen lækker svampet og fyldt med lækker chokoladesmag af både den mørke og den karamelliserede slags. Et sikkert hit for enhver chokoladeelsker!

Hvis du har lyst til både den klassiske mørke brownie og den lyse karamelliserede udgave a la karamelkagen, så kan jeg fortælle at det absolut ikke er nogen dårlig idé at blande de to. Det er en heftig sag, og lidt af en chokoladebombe – men virkelig lækker.

Kagen er nem at lave som en normal brownie – og kræver kun lidt tålmodighed i form af ventetid, mens kagen sætter sig. Dog bliver kagen bagt i en kvadratisk form, så jeg kigger absolut ikke skævt til dig, hvis du lige hapser et par kanter når den er friskbagt. Det sker nemlig ret så ofte herhjemme at vi lige prøvesmager kagen inden den kommer på køl.

Rigtig god bagelyst og søde kram, Pilen <3

brownie


Tip! Hvis du ikke kan få fat i karamelliseret hvid chokolade kan du lave din egen ved at følge guiden her.

INGREDIENSER (12-14 portioner)

130 g amber chokolade (eller en anden karamelliseret hvid chokolade)
130 g mørk chokolade
250 g smør
4 æg
350 g sukker
120 g hvedemel
1/3 tsk flagesalt
60 g ristede mandler
et nip flagesalt

FREMGANGSMÅDE

Del smørret i to lige store portioner og put det i hver sin gryde. Smelt smørret og sluk for varmen. Hæld den mørke chokolade i den ene gryde og amber chokoladen i den anden gryde, så det smelter ud i smørret.

Pisk æg og sukker til det bliver lyst og luftigt. Sigt 100 g hvedemel og vend det i æggesnapsen sammen med flagesalt. Del dejen i to og vend de to forskellige chokoladeblandinger i hver sin halvdel af dejen. Vend de sidste 20 g hvedemel i den mørke dej.

Hæld først den mørke dej i en bradepande af ca 20*25 cm. Tag nu med en ske og fordel den lyse dej rundt om i bradepanden. Tag en pind og kør igennem kagedejen så den får et fint marmoreret udseende. Drys med grofthakkede mandler og et nip ekstra flagesalt på toppen.

Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 30-35 min. Den skal kun lige sætte sig, og må endelig ikke overbages, da den sætter sig helt i køleskabet. Stil kagen i køleskabet natten over eller minimum 12 timer inden den nydes.

marmorkage


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *