Kardemommesnegle på wienerdej


kardemommesnegle

Er du både vild med wienerdejssnegle og kardemommesnurrer, så er jeg ret sikker på at de her kardemommesnegle vil være et kæmpe hit!

Disse kardemommesnegle byder nemlig på det bedste af begge – en lækker sprød og luftig wienerdej med masser af smør rullet sammen med en virkelig lækker remonce med knuste kardemommefrø.

Er du både vild med wienerdejssnegle og kardemommesnurrer, så er jeg ret sikker på at de her kardemommesnegle vil være et kæmpe hit! Disse kardemommesnegle byder nemlig på det bedste af begge – en lækker sprød og luftig wienerdej med masser af smør rullet sammen med en virkelig lækker remonce med knuste kardemommefrø.

Disse kardemommesnegle på wienerdej smager virkelig fantastisk, og vil helt sikkert være et hit på morgenbordet eller til eftermiddagskaffen.

Og lad dig nu endelig ikke skræmme af wienerdejen – det er ikke så svært som de fleste frygter, og hvis du læser dette indlæg med min opskrift på croissanter, så er der en masse gode tips til wienerdej at hente.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

wienerdejssnegle
kardemommesnegle

INGREDIENSER (12-14 stk)

Wienerdej
1 dl koldt vand
1 dl sødmælk
25 g gær
50 g sukker
1 æg
1 tsk (med top) stødt kardemomme
440 g hvedemel
8 g salt

250 g koldt smør til udrulning

Remonce
8 g knuste kardemommefrø
1/2 tsk ægte kanel
125 g marcipan
90 g sukker
50 g brun farin
125 g blødt smør

Pensling
1 æg
1 nip salt
1 tsk koldt vand

Sukkerglasering
35 g vand
50 g sukke

FREMGANGSMÅDE

Wienerdej
Rør gær og sukker ud i sødmælk og vand til det er opløst. Tilsæt æg, hvedemel og salt og ælt dejen godt sammen – den skal ikke æltes for længe, maks 5 minutter til den er samlet og let elastisk. Form dejen til et fladt rektangel og pak dejen ind i husholdningsfilm. Læg dejen på køl til at hvile i 3 timer.

Drys en bordplade med lidt mel. Tag det iskolde smør ud af køleskabet og læg det på bordpladen – sørg for at der er lidt mel på overfladen og bank derefter smørret fladt og lidt mere blødt med en kagerulle til du har et kvadrat på ca 0,5 cm tykkelse. Læg smørret i køleskabet mens du gør dejen klar.

Drys igen bordpladen med lidt hvedemel. Tag dejen ud af køleskabet, pak den ud af husholdningsfilmen og placer den på bordpladen. Slå dejen hurtigt sammen så den bliver elastisk og form den herefter til et fladt kvadrat. Rul dejen ud til et større kvadrat – sørg for at dejen er lidt tykkere på midten og rul så hjørnerne ud til 4 flapper. Placer smørret på midten af dejen (på tværs) og pak hjørnerne ind over dejen og sørg for at lukke dejen godt til omkring smørret – her er det vigtigt at du ikke har for meget mel på dejen, da det ellers ikke er til at lukke den helt til om smørret. Dejen skal pakkes forholdsvis stramt om smørret, så du ikke får overskydende dej ude langs kanterne.

Rul dejen ud (uden at presse) til et rektangel på ca 20*50 cm (jeg tager det altid lidt på øjemål, men mit rektangel plejer at ende med denne størrelse) og fold den ind over sig selv, så du har 3 lag. Pak dejen ind i husholdningsfilm eller en plasticpose og læg den i køleskabet i 30 min.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den til et rektangel på 20*50 cm og fold igen dejen i 3 lag (nu er der 9 lag.) – lad dejen hvile 30 min på køl.

Tag dejen ud af køleskabet og til den igen ud til 20*50 cm. Fold nu dejen på midten en enkelt gang, så du nu har i alt 18 lag. Læg igen dejen på køl i 30 min.

Lav imens remoncen.

Remonce
Ælt alle ingredienserne til remoncen sammen til en helt ensartet blanding. Jeg synes det er lettest at blande det med hænderne – remoncen skal ikke piskes, men den skal kun lidt æltes sammen til den er helt ensartet.

Samling
Rul dejen ud til et rektangel på ca 30 * 45 cm. Fordel først remoncen i små klumper ud over hele wienerdejen. Smør den forsigtigt ud med en kniv uden at presse på wienerdejen – og sørg konstant for at wienerdejen er helt kold.

Rul nu dejen sammen til en snegl på det lange led. Skær 12-14 snegle af ca 2,5 cm højde. Placer dem på et skærebræt med bagepapir (alternativt kan du fryse nogle af sneglene, hvis du ikke skal bruge dem alle). Pak sneglene ind i en lukket pose og stil dem på køl natten over.

Bagning
Tag sneglene ud af køleskabet 2-3 timer før de skal bages (hvis de er hævet en del på køl, så er det nok med 2 timer). Placer 12-14 kageringe af 8 cm på to bageplader med bagepapir. For kageringene med et stykke bagepapir der er klippet til så det passer i højden. Placer sneglene i kageringene og lad dem efterhæve 2-3 timer ved stuetemperatur (igen max 20 grader i rummet – et halvkøligt soveværelse er at foretrække) – stadig dækket til med en løs plasticpose for at undgå at de tørrer ud.

Pensl de hævede snegle med et sammenpisket æg. Bag sneglene (en plade af gangen) ved 210 grader traditionel ovn i ca 16 min – til de har fået en mørk gylden farve. Lad sneglene køle lidt af inden du befrier dem for kagering og bagepapir. Lav imens sukkerlagen.

Giv vand og sukker et opkog og lad det småkoge i 2 minutter. Pensl de friskbagte kardemommesnegle med sukkerlagen og lad dem køle lidt af inden de nydes.

kardemommesnegle
wienerdejssnegleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *