Festlige fødselsdagsmuffins med krymmel og cream cheese frosting – de her fødselsdagsmuffins består af saftige mazarinkager med appelsin, vanilje og hindbærmarmelade, samt en frisk cream cheese frosting på toppen.
Festligfe fødselsdagsmuffins skal der til når der står fødselsdag i kalenderen – især når det er børnefødselsdag! Hvis der er nogen herhjemme der elsker krymmel, så er det Carla, og da de her muffins blev serveret var hun også ret så imponeret over alle farverne. Og jeg er ret sikker på at de vil gøre mange børn glade, hvis de fik sådan et fad serveret til deres fødselsdag.
Kagerne er lavet med tanke på en klassisk vaniljemuffin – i stedet har jeg dog lavet en saftig mazarinkage, som er smagt til med masser af vanilje og en smule appelsin. Så de er stadig meget børnevenlige. Der er krymmel i dejen som giver et festligt farvespil til dejen og selvfølgelig masser af krymmel på toppen.
Kagerne er super nemme at lave, og du kan både købe en god hindbærmarmelade eller du kan selv lave en, hvis du orker. Begge dele fungerer fint <3
Rigtig god bagelyst og fødselsdag, hvis i har sådan en i sigte <3
Søde kram, Pilen
Fødselsdagsmuffins med krymmel og cream cheese frosting
Ingredienser
Mazarinkage
- 100 g marcipan
- 1/2 vaniljestang
- 100 g sukker
- 100 g blødt smør
- 2 æg, stuetempererede
- 50 g hvedemel
- 1 nip salt
- 30 g tivoli krymmel
- 1/2 øko appelsin, skal og saft heraf
- hindbærmarmelade, hjemmelavet eller købt
Cream cheese frosting
- 50 g blødt smør
- 75 g flormelis
- korn af 1/2 vaniljestang eller vaniljepaste
- 150 g philadelphia
- krymmel til pynt
- 1 spsk citronsaft (evt mere, så smag til)
Sådan gør du
Mazarinkage
- Pisk marcipan, sukker, vaniljekorn og det bløde smør til det bliver lyst og cremet.
- Tilsæt æggene, et ad gangen mens du stadig pisker. Pisk til en lys, luftig og cremet blanding.
- Vend halvdelen af hvedemelet i dejen.
- Vend appelsinskal og appelsinsaft i dejen. Vend det sidste hvedemel i dejen.
- Vend nu meget forsigtigt dit krymmel i dejen – her skal du ikke røre for meget, da farven fra krymmelet ellers bare ryger helt ud i dejen.
- Put dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i 15 små minimuffin forme i silikone – jeg fylder mine mini silikoneforme (som er ret høje) op til lige under halvvejs. Jeg har linket til de forme jeg bruger i indlægget.
- Bag kagerne ved 180 grader traditionel ovn i 20-22 min. Tjek med en pind at kagerne er gennembagte – de må endelig ikke få for meget.
- Lad kagerne køle af i formene og befri dem herefter fra formene. Stil dem til side til de er helt kølet af (helst ikke i køleskab, da de ellers bliver helt hårde).
- Når kagerne er afkølet skal du have lavet et lille hul i midten til marmeladen. Brug en stor rund tylle og stik den forsigtigt ned i midten af kagerne – sørg for ikke at komme helt ned til bunden. Når du trække tyllen med op burde kagen følge med. Hvis kagen gerne vil bliver siddende kan du bruge en tynd skarp kniv til forsigtigt at lirke det overskydende kage op.
- Fyld alle hullerne i kagerne med hindbærmarmelade.
Cream cheese frosting
- Pisk det bløde smør, flormelis og vaniljekorn til det bliver helt hvidt og cremet – det kan godt tage minimum 5 minutter før det er helt hvidt og luftigt. Tilsæt philadelphia og pisk det kort igennem til en ensartet blanding.
- Tilsæt citronsaft og citronskal og rør det i frostingen. Smag evt til med mere syre, hvis du synes, men pas på at frostingen ikke bliver for tynd.
- Hæld frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt frostingen ud i toppe på de små afkølede citronmuffins.
- Drys med ekstra krymmel på toppen og server straks eller stil på køl indtil servering.
- OBS – hvis kagerne har været på køl, skal de temperere i 30-45 minutter inden servering, så kager og frosting ikke er helt hårde.
Mathilde
15/03/2021 at 15:21 (3 år ago)Super Nice
Louise Oxvig
09/08/2021 at 17:48 (3 år ago)Jeg kan ikke finde linket til formen, som du bruger?