Mazarinmuffins med pekannødder og kaffeganache


mazarinmuffins

Endnu en mazarinkage har ramt bloggen – denne gang i form af søde mazarinmuffins med pekannødder og kaffeganachen. De lækre muffins har desuden en dejlig karamelliseret smag pga den brune farin som bruges til dejen – karamel, kaffe og nødder er altid en god kombination, hvis i spørger mig.

Jeg elsker generelt at proppe nøddemel i mine mazarinkager, da det kun gør kagerne endnu mere saftige, svampede og smagfulde. Jeg har med stor succes proppet både hasselnøddemel, mandelmel og pekannøddemel i mine mazarinkager. Alle dele smager skønt! Bare et lille tip herfra, hvis du trænger til at forny den klassiske mazarinkage <3

Her i weekenden skal vi holde (endnu en) navngivningfest for alle vores venner i lejligheden, så vi ser frem til en weekend med masser af dejligt selskab og god mad. Jeg har selvfølgelig været igang med at bage både kage, pølsehorn og diverse snacks til festen. Jeg har desuden planer om at servere nogle virkelig lækre crostinis med forskellige toppings, som jeg glæder mig til at dele med jer i næste uge!

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3
mazarinmuffins

kaffeganachekaffeganache


INGREDIENSER (6 stk)

Mazarinmuffins

100 g marcipan
100 g blødt smør
75 g brun farin
25 g rørsukker
2 æg, stuetempererede
1 nip flagesalt
30 g hvedemel
50 g pekannødder (25 g blendet, 25 g grofthakket)

Kaffeganache

125 g mælkechokolade (jeg bruger en på 49 % fra Summerbird)
50 g piskefløde
20 g kraftig kaffe (gerne espresso)
10 g glukosesirup
et nip salt

Pynt

6 hele pekannødder
lidt finthakket pekannød
guldstøv

FREMGANGSMÅDE

Pisk marcipan, brun farin, rørsukker og blødt smør til en cremet og ensartet blanding. Tilsæt æggene, et af gangen, og pisk dejen godt igennem – når begge æg er tilsat piskes dejen til den bliver tyk, lys og luftig.

Blend 25 g af pekannødderne til fint nøddemel og hak de resterende 25 g groft.

Vend nøddemel, hvedemel, hakkede pekannødder og flagesalt i dejen, og hæld dejen i 6 store muffinsforme – jeg bruger silikoneforme. Bag kagerne ved 180 grader traditionel ovn i ca 25 min. tjek med en pind at de er gennembagte. Lad dem køle af ved stuetemperatur inden de løsnes fra formene. Lad dem køle helt af – eventuelt i køleskab.

Kaffeganache

Hak chokoladen groft og smelt chokoladen over vandbad. Hæld fløde og glukosesirup i en gryde og gør din kaffe klar. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt den varme kaffe. Hæld nu kaffefløden over den smeltede chokolade i en tynd stråle mens du rører hurtigt fra midten af skålen med en dejskraber. Rør grundigt indtil alt væsken er tilsat og blandingen har samlet sig til en blank ganache.

Dæk overfladen på ganachen med husholdningsfilm og stil ganachen på køl i 45 min-1 time. Rør i ganachen hvert kvarter, så den ikke bliver klumpet. Efter 45 min-1 time skulle ganachen gerne være smørbar – hold øje undervejs så ganachen ikke sætter sig for meget. Smør ganache på toppen af dine muffins med en teske, og top dine muffins med en hel pekannød, lidt finthakkede nødder og guldstøv.

Opbevar dine muffins på køl, hvis de ikke skal nydes med det samme.

kaffeganache


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *