Bagt havregrød med banan og bær


bagt grød

Jeg håber i nyder weekenden derude – måske med lidt indendørs hygge og ekstra forkælelse i form af god morgenmad. Jeg elsker at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden, når tiden er til det, og en af favoritterne for tiden er denne bagte havregrød med banan og bær.

For nogle år siden spiste jeg ofte bagt havregrød, men det er som om at det gik lidt i glemmebogen indtil for et par uger siden hvor jeg pludselig fik lyst til at lave det igen. Opskriften her er inspireret af en opskrift fra Green Kitchen Stories som jeg ofte lavede for nogle år siden. Der er dog blevet justeret lidt hist og pist, tilføjet lidt banan og lidt chokolade – så her får i min version, som hitter stort herhjemme. Hvis du ikke er tilbøjelig til at proppe chokolade i din morgenmad undlader du det bare – men altså det er jo virkelig ekstra luksus, og det må man altså godt engang imellem hvis du spørger mig (og så siger vi ikke til nogen at jeg nærmest får sneget chokolade i alt min morgenmad) <3

Som nogle af jer måske har opdaget er jeg flyttet væk fra Bloggers Delight – så nu slipper i for alle reklamerne her på bloggen. Men som i måske også har opdaget, så spiller bloggen altså ikke 100% endnu, da der er forsvundet nogle billeder fra en del indlæg mm. Jeg arbejder så hurtigt jeg kan på at få lagt billeder ind igen og at få designet helt oppe at køre, men med en lille fis herhjemme der kræver opmærksomhed, så går det altså ret langsomt. Så jeg håber i vil bære over med mig. Og skriv endelig til mig, hvis der er en opskrift i ikke kan finde, så vil jeg forsøge at svare hurtigst muligt!

Men nu til opskriften på den lækre bagte grød – perfekt til i morgen, hvis søndagen skal starte lidt ekstra godt <3

Søde kram, Pilen

bagt havregrød


INGREDIENSER (4 pers)

80 g grovvalsede havregryn
60 g finvalsede havregryn
vaniljekorn af 1/2 vaniljestang
1/2 tsk kanel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
2,5 dl sødmælk
2 æg
2 modne små bananer
200 g blandede frosne bær (jeg brugte hindbær og blåbær)
80 g mandler
40 g solsikkekerner
1 spsk peanutbutter
2 spsk akaciehonning

evt 40 g grofthakket mørk chokolade.

FREMGANGSMÅDE

Bland begge slags havregryn, vaniljekorn, kanel, bagepulver og salt i en stor skål.

Mos bananerne og pisk dem sammen med sødmælk og æg i en anden skål. Bland de tørre og de våde ingredienser.

Smør et ildfast fad med lidt fedtstof – jeg brugte smør. Hæld de frosne bær i bunden af fadet og derefter havregrødsblandingen ovenpå. OBS – hvis du vil have chokolade i grøden så fordel den ovenpå bærrene inden du kommer grødblandingen i fadet.

Hæld mandler og solsikkekerner i en skål. Smelt peanutbutter og akaciehonning sammen i en gryde – kun lige til det flyder sammen. Hæld det ned til nødderne og bland det hele godt sammen, så alle nødder og kerner bliver dækket af den våde masse. Fordel toppingen ovenpå havregrødsblandingen.

Bag grøden ved 180 grader traditionel ovn i ca 35 min – til grøden har sat sig. Pas på den ikke får for meget, da den så bliver tør.

Server den bagte grød med græsk yoghurt, skyr eller hvad du lige har stående i køleskabet.

bagt grød


2 Comments on Bagt havregrød med banan og bær

 1. Maria
  14/03/2019 at 12:21 (5 år ago)

  Kan man lave denne grød uden æg?

  Svar
  • pilenskoekken90
   20/03/2019 at 18:50 (5 år ago)

   Kære Maria. Jeg tror ikke den bliver fast og sætter sig – men jeg har ikke prøvet det <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *