Lækker knasende luksus granola med chokolade og mynte

IMG_6334

Det her er den bedste granola jeg endnu har lavet! Og når selv min kæreste spiser den med stor fornøjelse, så siger det ikke så lidt. Han er nemlig ikke helt nem at tilfredsstille når det kommer til morgenmadsprodukter – for det skal helst være meget sødt hvis du spørger ham, som var det slik.

Jeg synes nu at jeg har fundet en helt perfekt balance her, hvor granolaen får en lækker sødme fra honning og chokolade – uden at blive alt for sød. Og sammen med den lækre smag af ristet kokos og nødder er det altså lige lidt for lækkert. Jeg kan i hvert fald spise denne her granola på alle tider af døgnet – som topping på både skyr, yoghurt, frugt og is.

Det her er granolaen du skal servere til weekendbrunchen i et fint lille glas med græsk yoghurt og granola på toppen. Men jeg synes nu også den fungerer helt fint til hverdag ovenpå en gang skyr med frisk frugt eller bærkompot. Det er altså selvforkælelse. Og så er jeg altså bare rimelig stor fan af at starte dagen med lidt chokolade. Det er ren hverdagslykke.

Granolaen har fået et twist af myntechokolade, hvilket giver en virkelig lækker smag til den ellers traditionelle granola. Men foretrækker du en anden chokolade kan du også sagtens bruge det.

Det bliver en ret stor portion – men når man nu er igang kan man jo lige så godt gøre det ordentligt. Og den holder sig lækker sprød i 2 uger. Hvis den altså holder så længe.

Skynd dig i køkkenet og lav en lækker portion granola, og morgenmaden er reddet resten af ugen.

Og hvis du som mig har en kæreste med en sød tand, så tror jeg faktisk at denne her opskrift også vil overbevise ham om at hjemmelavet granola er endnu bedre end den købte version. Herhjemme bliver der i hvert fald spist godt af den – både morgen, eftermiddag og aften.

IMG_6342

Ingredienser (1 stor portion)

120 g grovvalsede havregryn
75 g solsikkekerner
50 g kokosmel
80 g blandede nødder (jeg har brugt usaltede pistaciekerner og mandler)
40 g myntechokolade
40 g hvid chokolade
2 spsk kokosolie
3 spsk flydende honning

Fremgangsmåde

Hvis du bruger andre nødder end pistaciekerner, så start med at hakke dem groft.
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål, undtagen chokolade.
Smelt kokosolie og honning på en stor pande (du må gerne være lidt rundhåndet med honningen, hvis du har en sød tand). Når det er smeltet tilsættes alle de tørre ingredienser og det røres rundt ved medium varme i 10-15 minutter indtil alle ingredienserne er blevet gyldne.
Hæld granolaen ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.
Hak chokoladen groft og bland det med den afkølede granola.

Velbekomme!

IMG_6285

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *