Kæmpe cookiekage med ekstra chokolade, pecannødder og havsalt

IMG_9724

Godmorgen derude! Jeg er tidligt oppe og sidder og nyder en kop kaffe og en skål koldskål mens jeg sidder og savler lidt over denne her ualmindelig lækre kæmpe cookie som jeg bagte forleden. Cookie kagen er absurd lækker, snasket og lige som en cookie skal være – chewy i kanterne og blød indeni. Fordelen ved cookie kagen er dog at man får endnu mere af det bløde fyld. Og det er altså noget jeg er fan af!

Cookie kagen er et koncept jeg har set flere steder – bla hos Memphis Roadhouse her i Århus som serverer den store cookie i en pande, og hos Maja Vase som har lavet en smuk version med dulcey – opskriften her er inspireret af denne version. Cookie kagen er utrolig nem at lave, og tager ingen tid at bikse sammen. Den smager fantastisk både lun og kold, men den gør sig virkelig også godt med en kugle is til. Skær den i mindre stykker som på billedet – eller udstyr dig med en ske og gå i krig med hele cookie kagen.

IMG_9885

Hvis du er lige så vild med cookies som jeg – og især hvis har en forkærlighed for cookie dough, så er jeg sikker på at kagen her vil blive en sikker vinder! Lige til at forsøde søndagen og slutte en dejlig weekend af med <3

IMG_9734-2INGREDIENSER (20-22 cm springform)

80 g blødt smør
100 g brun farin
50 g rørsukker
1 æg
60 g finhvalsede havregryn
90 g hvedemel
1/2 vaniljestang
1/2 tsk havsalt (gerne flagesalt)
1/2 tsk bagepulver
75 g hakket mørk chokolade
50 g hakkede pecannødder
Ekstra chokolade (ca 20 g) og havsalt til pynt

FREMGANGSMÅDE

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt rørsukker.
Pisk blødt smør, vanilje, rørsukker og brun farin til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk yderligere indtil massen bliver lys i farven. Sørg hele tiden for at skrabe kanterne af skålen, så hele massen bliver ensartet.
Tilsæt bagepulver, mel, havregryn og havsalt og pisk det hurtigt sammen.

Hak chokolade og nødder groft, og vend det i cookie dejen. For en 22 cm springform med bagepapir i bunden og smør siderne med lidt smør. Fordel cookie dejen i springformen og sørg for at presse dejen helt ud til siderne og gøre overfladen lige. Bag cookie kagen ved 200 grader i 18-20 min alm ovn. Den skal blive let gylden på overfladen, men må endelig ikke få for meget – så hold øje med den, da ovne typisk varmer forskelligt.

Lad cookie kagen køle af og løsn kanterne af springformen. Smelt lidt ekstra chokolade til chokolade drizzle og drys med lidt ekstra flagesalt.

IMG_9813

Velbekomme og god søndag til jer alle!

2 Comments on Kæmpe cookiekage med ekstra chokolade, pecannødder og havsalt

 1. Julie
  05/05/2017 at 23:06 (6 år ago)

  Hej Camilla 🙂
  Først,!tak for en masse lækre opskrifter!
  Jeg vil forsøge mig med denne kage imorgen, men har kun en springform på 24 cm, og er bange for at kagen bliver for flad i den… Kan man bruge en tærteform i stedet for, eller bages den på en anden måde så?

  Svar
  • Pilen
   06/05/2017 at 10:05 (6 år ago)

   Hej Julie 🙂

   Selv tak for din besked! Jeg har ikke selv prøvet, men tror sagtens du kan bage den i en tærteform – det er dog ikke sikkert at bunden bliver så sprød. Ellers kan du gange den med ca 1,5 til en 24 cm springform, eller bare lave den lidt fladere og så bage den kortere tid 🙂 Har ikke selv prøvet det, men tror sagtens det kan lade sig gøre 🙂

   God weekend – søde kram, Pilen

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *