Løgtærte med squash og Rød Løber

IMG_0180Det her er lidt af en luksustærte der kan serveres til både fest og hverdag. Jeg var så heldig at have lidt Arla Unika ost til overs fra en omgang tapas, og så var det jo oplagt at få brugt resterne til noget lækkert.Og hvad er mere lækkert end en sprød tærte fyldt med karamelliserede rødløg, lækker squash, bacon og ost? Med en grøn salat “on the side” er aftensmaden reddet.

Jeg valgte at toppe min tærte med skiver af Arla Unika Rød Løber, som er en lækker blød ost med en mild krydret smag der passer perfekt til både en morgenbolle, tapas eller i varme retter. Hvis du ikke lige har denne ost kan du også sagtens bruge en anden blød ost som fx. brie eller Høng Gyldenrød.

Tærte er en virkelig god måde at bruge sine rester på, men det er altså også en virkelig god måde at være kreativ på. Du kan nemlig lege med både grøntsager, kød, ost og æggemasse, så tærten kan varieres i det uendelige. Masser af mulighed for at freestyle.

Kombinationen i denne her tærte er dog så god, at jeg faktisk vil råde dig til at bruge ingredienserne i opskriften – Kombinationen af de søde løg, den friske squash, den lækre bløde ost og den røgede bacon er altså helt fantastisk. Derfor synes jeg faktisk også at tærten egner sig virkelig godt til mere end bare hverdagsmad – server den for dine gæster sammen med en lækker grøn salat, og nyd dine gæsters selskab mens tærten hygger sig i ovnen.

IMG_0144INGREDIENSER (28 cm springform)

Tærtebund

150 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
1.5 tsk salt
3/4 dl olivenolie
1,5 dl koldt vand

Tærtefyld

3 rødløg
1 spsk smør
1 spsk sukker
1 spsk æbleeddike
salt og peber
2 små squash
200 g bacon
4 æg
1,5 dl crème fraiche 18 %
1 dl mælk
75 g Arla Unika Rød Løber ost (alternativt brie eller Høng Gyldenrød)

FREMGANGSMÅDE

Tærtebund

Bland hvedemel, fuldkornshvedemel og salt i en skål. Tilsæt olie og smuldr dejen imellem fingrene. Tilsæt til sidst vand og saml dejen hurtigt. Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er et par mm tyk og placer den i tærteformen. Skær de overskydende kanter af. Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i 10 min ved 200 grader alm ovn.

Tærtefyld

Del løgene i halve og skær dem i tynde ringe. Smelt smørret på en varm pande og tilsæt rødløg, sukker og æbleeddike. Skru ned til medium varme og steg rødløgene i 10-15 min under kontant omrøring indtil løgene er bløde og karamelliserede. Sæt løgene til side.

Svits bacon på en pande til det er næsten sprødt, men ikke helt knasende. Tag bacon af panden men lad fedtstoffet blive tilbage på panden. Tag en kartoffelskræller og skær lange strimler af squashen. Undlad at bruge det midterste som kun er kerner i squashen. Steg squashen 2 min i det overskydende baconfedt og krydr med salt og peber. Pisk æg, mælk og cremefraiche godt sammen og tilsæt 0.5 tsk alt og groftkværnet peber.

Fordel de karamelliserede rødløg i den forbagte tærtebund, squashstrimlerne ovenpå og hæld æggemassen udover. Skær tynde skiver af Rød Løber og fordel på toppen af tærten. Bag tærten i 20 min ved 200 grader, hvorefter bacon drysses på toppen og tærten bages i yderligere 15-20 min indtil den er gylden på toppen og fast i konsistensen.

Lad tærten hvile 10 min før den nydes med en grøn salat til.

Velbekomme!

IMG_9954

Tip! Tærten kan fryses ned i portionsstørrelser til madpakken – det er et hit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *