Ramsløgspesto og pestosnegle

IMG_6923

Lige nu spirer ramsløgene for fuld kraft i Risskov her i Aarhus, og man er slet ikke i tvivl når først man træder ind i skoven, for lugten af hvidløg er virkelig gennetrængende. Men det er jo oplagt at tage en tur i skove og plukke en håndfuld med hjem til brug i køkkenet. Ramsløg kan bruges i madlavning som en erstatning til hvidløg eller andre krydderurter, og så pynter det virkelig også med sin fine grønne farve.

I forbindelse med et skoleprojekt, skulle jeg sammen med nogle studieveninder stable et pop-up event på benene med fokus på at bringe naturen til midtbyen. Vi valgte at lave et event om ramsløg, og i den forbindelse lavede vi opskrifterne på denne her mega lækre og friske ramsløgspesto, og pestosneglene som også altid er en sikker vinder. Ramsløgspestoen er virkelig lækker i en sandwich, til et tapasbord eller på hjemmelavet pizza.

Jeg synes det er super fedt at der er så mange muligheder for selv at finde sine råvarer i naturen her i Århus. Især ramsløg og brombær er noget jeg gerne benytter mig af at plukke, når sæsonen er til det. Det er så nemt, og det er virkelig lækkert at man kan finde nogle af de ting i naturen gratis, som man ellers betaler for i dyre domme i supermarkedet.

Hvis du er i tvivl om hvor du kan finde ramsløg (elle andre urter) i nærheden af hvor du bor, så er hjemmesiden Byhøst rigtig hjælpsom, da man kan se hvor i landet man kan finde forskellige råvarer i naturen. Jeg har i hvert fald en intention om at jeg vil blive endnu bedre til at tage ud og selv indsamle råvarer – det er både hyggeligt, gratis og så er det bare lidt lækkert at bruge noget man selv har samlet.

IMG_6839

Ramsløg Pesto (ca. 3 dl)

100 g. Frisk ramsløg
1 1/4 dl olivenolie
Saften fra 1 citron
100 g valnødder
1 tsk. salt
Lidt peber

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor og blend. Smag til med salt og peber.

Brug pestoen i lækre pizzasnegle (opskrift næste side), til tapas, i en sandwich eller vend den i frisk pasta og top med revet ost.

Pestosnegle med ramsløg (20 stk)

2 dl lunken vand
25 g gær
½ dl olie
½ spsk sukker
6 g salt
100 g grahamsmel
250 g hvedemel
½ portion ramsløgspesto
200 g revet ost

Fremgangsmåde

Udrør gær i det lunkne vand og tilsæt olie, sukker og salt. Tilsæt grahamsmel og rør godt. Hvedemelet tilsættes lidt af gangen. Ælt dejen i 10-15 minutter og sæt dejen til hævning et lunt sted i 45 min.

Rul dejen ud til en stor firkant og smør med ramsløg pesto og drys med revet ost. Rul dejen til en lang roulade og skær skiver af 1,5 cm så du får ca. 20 snegle. Placer sneglene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.

Bag sneglene ved 200 grader i almindelig ovn i 12-14 min.

Nyd sneglene lune eller frys dem ned og ta´ dem med på madpakken.

IMG_6845

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *