Sommerlig banankage med hindbær og karamelliseret hvid chokolade

IMG_8944
Husker i verdens bedste bananmuffins? Jeg har givet dem et twist af sommer, syrlige bær og karamelliseret hvid chokolade – hvilket bestemt ikke gør den dårligere. Det her er måske faktisk min nye yndlings-banankage. Selvom den klassiske nu også stadig er lækker – men hvem har sagt at man kun kan få en af delene?

Karamelliseret hvid chokolade – nu igen tænker i nok. Ja det er måske liiidt bøvlet, men det smager altså vanvittigt godt! Og jeg har lavet en lille guide til karamelliseret hvid chokolade, som i kan bruge hvis i springer ud i det. Og hvis i ikke orker at kaste jer ud i den hjemmelavede udgave, så laver både Valrhona og Summerbird nogle gode bud på en karamelliseret hvid chokolade. Pas dog på du ikke får udviklet et afhængighedsforhold til de her chokoladebarer, for de er rimelig vanedannende – og lidt hårde ved pengepungen i for store mængder. Jeg taler af erfaring.

IMG_9207

Server denne lækre sag af en banankage-festlighed for dine kære og jeg lover at det ikke bliver sidste gang. Herhjemme er den allerede en favorit som jeg er sikker på vil blive bagt igen og igen.

 IMG_9115

INGREDIENSER (22 cm springform)

2 mellem str bananer
2 æg
1 vaniljestang
50 g rørsukker
60 g brun farin
75 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
80 g smør
80 g karamelliseret hvid chokolade
150 g hindbær (du kan bruge både friske og frosne)

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret ved lav varme og lad det køle let af. Mos bananer og hak den karamelliserede hvide chokolade groft.
Pisk æg, rørsukker, brun farin og vaniljekorn til en lys og luftig masse. Tilsæt hvedemel og bagepulver og pisk det med i dejen. Tilsæt også most banan og pisk det kort med i dejen.
Tilsæt det smeltede smør og vend det med en dejskraber. Tilsæt til sidst grofthakket karamelliseret hvid chokolade og vend det godt sammen. Hæld dejen i en 22 cm springform foret med bagepapir i bunden og smurt i siderne. Fordel hindbærrene på toppen af kagen og tryk dem let ned.
Bag kagen ved 200 grader i ca 35 min til den er gylden på toppen. Tjek med en pind at kagen er færdigbagt. Lad kagen køle af inden den nydes lun og eventuelt med en klat cremefraiche til.

Velbekomme!

IMG_9173

Tip! Kagen er også virkelig god når den har stået på køl natten over – så bliver den ekstra svampet og nærmest helt konfektagtig i konsistensen.

2 Comments on Sommerlig banankage med hindbær og karamelliseret hvid chokolade

 1. Charlotte
  02/03/2020 at 08:53 (3 år ago)

  Ved du hvordan denne kage gør sig efter en tur på Frost? Overvejer at doble opskriften op og bruge den som dej til en bogstavkage med en pisket ganache. Men det skulle gerne være en opskrift der kan laves i forvejen

  Svar
  • pilenskoekken90
   09/03/2020 at 19:04 (3 år ago)

   jeg har desværre ikke prøvet at fryse kagen, men da den er ret svampet tror jeg sagtens det kan lade sig gøre <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *