Karamel is og marinerede jordbær med lime og mynte


marinerede jordbær
Karamel is og marinerede jordbær med lime og mynte – en helt fantastisk sommerdessert det byder på både sødt, frisk og syrligt.

Hvis du aldrig har smagt marinerede jordbær, så vil jeg virkelig anbefale at du kaster dig ud i det nu hvor det bugner med solmodne danske jordbær i butikkerne. De bliver absolut ikke dårligere af at blive vendt sammen med lime og mynte. Det giver en helt fantastisk smag til jordbærrene, og gør dem til et virkelig skønt makkerpar til en kugle is eller en god vaniljecreme.

Du kan lave denne lækre karamelis med dulce de leche som virkelig smager skønt sammen med jordbærrene – men har du ikke en ismaskine, så kan du altså sagtens købe dig fra en god karamelis eller en vaniljeis. Det smager også skønt!

Rigtig god fornøjelse – søde kram, Pilen <3

karamel is
marinerede jordbær

INGREDIENSER (4-6 portioner)

Karamel is
4 æggeblommer
75 g rørsukker
225 g kogt dulce de leche
2,5 dl sødmælk
3 dl piskefløde
1/2 tsk flagesalt

2 spsk dulce de leche til swirls

Marinerede jordbær med mynte
500 g friske jordbær skåret i kvarte og halve
2 spsk rørsukker
lime og skal af 1 øko lime
10 store mynteblade, finthakkede
1 nip friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE

Karamel is
Pisk æggeblommer og rørsukker til en lys og luftig æggesnaps. Rør karamellen godt igennem for at undgå klumper, og pisk det sammen emd æggesnapsen.

Hæld sødmælk og fløde i en gryde. Varm blandingen op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen. Hæld nu den varme blanding i en tynd stråle over æggesnapsen mens du rører godt i det. Tilsæt hele den varme blanding under omrøring og hæld ismassen tilbage i gryden og varm det igennem ved medium varme mens du rører i det hele tiden. Varm ismassen op til 84 grader og tag straks gryden af varmen. Hæld med det samme ismassen gennem en sigte og over i en ren skål – lad endelig ikke ismassen stå i gryden, da den så vil klumpe i bunden.

Læg et stykke husholdningsfilm tæt ned mod overfladen på ismassen og køl ismassen helt ned til køleskabstemperatur – gerne natten over.

Kør din afkølede ismasse på en ismaskine til det har softice-konsistens. Hæld den halvfrosne is i en bøtte og fordel de 2 spsk dulce de leche i overfladen af isen og brug en kniv til at lave swirls. Stil straks isen i fryseren, så den ikke begynder at smelte. Lad isen sætte sig helt i fryseren – gerne i 3-4 timer (det kommer an på hvor meget din ismaskine fryser isen fra starten af).

Marinerede jordbær

Rør sukker, limesaft, limeskal, et nip friskkværnet peber og finthakkede mynteblade godt sammen. Skær dine jordbær i kvarte og vend dem i marinaden. Stil jordbærrene på køl i 1-2 timer. Vend gerne i dem en gang undervejs.

Servering
Tag din is ud af fryseren ca 10 min før servering, så den er blød nok til at scoope.

Anret dybe skåle med marinerede jordbær – lav en lille fordybning i midten. Placer en kugle is i midten af de marinerede jordbær og pynt med grønne skovsyreblade eller ekstra mynte.

karamelis


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *