Julebrownie med kanel, valnødder & kirsebær

IMG_2846

Jeg begynder så småt at kunne mærke, dufte og især smage julen herhjemme. Jeg er for længst gået igang med diverse julebagerier, og har blandt andet en honningkagedej stående, der bare venter på at blive bagt og lagt sammen til lækre honningsnitter. Men der skal man altså have lidt tålmodighed med ventetiden. Og det er altså ikke altid min stærke side – især ikke når det kommer til kager. Med denne brownie behøver du ikke så meget tålmodighed – kun en lille smule, hvis du som mig foretrækker at lade den stå og sætte sig til dagen efter. Men hvis du skynder dig at bage sådan en fætter her, så lover jeg dig for at der er ren kagelykke i dit hjem i morgen.

Kagen er fyldt med julesmag i form af kanel, valnødder og amarena kirsebær – sammen med chokolade er det altså en brownie der vil passe perfekt som dessert til julefrokosten. Hvis man nu trænger til en afveksling fra ris a la manden. Ikke at der er noget galt med ris a la mande – det er jo en fantastisk dessert hvis i spørger mig. Men nogen gange trænger man altså bare til chokolade.

IMG_2862

Nå nu til opskriften – i får den lige her.

Ingredienser:

180 g smør
200 g chokolade
4 æg
230 g rørsukker
100 g hvedemel
1 spsk kakaopulver
1,5 tsk kanel
80 g valnødder
ca 30 amarena kirsebær

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret og rør forsigtigt den hakkede chokolade ud i smørret så det blandes sammen. Gør det ikke over blus, da du så risikerer at brænde chokoladen.
  2. Pisk æg og rørsukker luftigt.
  3. Hæld chokoladesmørret ned til æggeblandingen imens der piskes.
  4. Sigt hvedemel, kakaopulver og kanel i dejen og vend det hele godt rundt med en dejskraber så der ikke er nogen klumper.
  5. Hak valnødderne groft og fordel dem i dejen, hvorefter dejen hældes i en 22*22 cm bradepande beklædt med bagepapir eller en 24 cm springform.
  6. Fordel amarena kirsebærrene ovenpå kagen, så de er jævnt fordelt over det hele og tryk dem let ned med en ske. Tag eventuelt lidt sirup fra kirsebærrene og fordel over dejen, så den får et fint mønster.
  7. Bag kagen ved 180 grader alm ovn i 30-35 min.
  8. Lad kagen køle af, så den når at sætte sig, eller stil den i køleskabet til næst dag.

IMG_2858

1Pingbacks & Trackbacks on Julebrownie med kanel, valnødder & kirsebær

  1. […] Hvis du har mod på endnu mere julebrownie, så er denne version med amarena kirsebær og valnødder altså virkelig også […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *