Dulcey tærte med peanuts og hindbærcurd


dulcey tærte

Kombinationen af salt, sødt og syrligt er en kombination der bare aldrig slår fejl – og det er en kombination hvor denne her tærte bare rammer fuldstændig plet. Dulcey tærten består af en sprød kiksebund med salte peanuts, en lækker blød og syrlig hindbærcurd og en sød dulceyganache med karamelsmag på toppen. Jeg var faktisk lidt i himlen da jeg tog den første bid – hold nu op det var godt. Og intenst.

Denne dulcey tærte er lille, tung og intens – men så lækker. Og så er den altså også en fryd for øjet med den flotte røde hindbærcurd der gemmer sig i midten og den enkle pynt (inspireret af dygtige Maja). Indrømmet, det er ikke verdens nemmeste kage at skære ud. Jeg løste det dog ved at servere den halvfrossen, hvilket bestemt ikke var dårligt. Kagen blev både nemmere at skære ud, og så var det virkelig lækkert at spise sådan en helt iskold kage.

hindbærtærte

Tærten lavede jeg i anledning af semifinalen i Den Store Bagedyst, som jeg trofast følger hver onsdag. Surprise! Og man kan jo ikke se den store bagedyst uden at spise kage – selvom vi faktisk får kage eller dessert stort set hver dag herhjemme. Det er simpelthen bare hverdagslykke i min verden – og helt sikkert også min kærestes.

Hvis i springer ud i tærten her, så er jeg sikker på at i bliver ret så populære. Den er lettere at lave end den ser ud – den kræver bare lidt tålmodighed pga lagene som skal sætte sig. God fornøjelse med kagebagningen og god søndag til jer alle <3

 dulcey kage


INGREDIENSER (8-10 pers)

Kiksebund

75 g peanuts
75 g digestive
40 g smeltet smør

Hindbærcurd

1,5 blade Husblas
150 g frosne hindbær
2 spsk citronsaft
110 g sukker
1 æg + 1 æggeblomme
45 g smør, skåret i små tern

Dulceyganache

150 g dulcey
0,75 dl piskefløde
15 g glukosesirup
1 nip flagesalt

Pynt

10 g dulcey
peanuts
skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Kiksebund

Blend peanuts og digestive kiks helt fint. Smelt smørret og bland det med de tørre ingredienser. Tryk blandingen ud i en 16 cm springform med en ca 3 cm høj kant. Sæt bunden på køl.

Hindbærcurd

Sæt husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog hindbær, halvdelen af sukkeret og citronsaften i ca 5 min. Pisk æg, æggeblomme og den resterende sukker i en skål. Si hindbærblandingen og hæld den varme hindbærsaft over æggeblandingen mens der piskes. Hæld det hele tilbage i gryden og sat den på komfuret ved svag-medium varme. Varm forsigtigt cremen op indtil den begynder at tykne – temperaturen skal ca ligge mellem 75-80 grader! Tag gryden af varmen og rør husblas i så det smelter. Rør herefter smørret ud i hindbærcurden til det smelter og si blandingen igen. Lad hindbærcurden svale til stuetemperatur og hæld den derefter i den afkølede kiksebund. Sæt tærten på køl i ca. 1-1,5 time indtil curden har sat sig.

Dulceyganache

Smelt chokoladen og stil den til side. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen af flere omgange, mens du rører godt i midten af skålen. Stavblend ganachen og smag til med salt. Hæld ganachen over hindbærcurden (som har sat sig helt) og lad tærten køle yderligere 1 time. Sæt den evt på frys 1 time, da den så er nemmere at skære ud.

Løsn forsigtigt kanten fra formen ved at køre en tyndbladet kniv rundt langs kanten. Pynt kagen med lidt ekstra smeltet dulcey chokolade, peanuts og skovsyre. Skær kagen ud mens den er halvfrossen og lad den evt tø 15 min ved stuetemperatur eller spis den som den er. Velbekomme!

hindbærkage


6 Comments on Dulcey tærte med peanuts og hindbærcurd

  • Pilenskoekken
   15/11/2016 at 11:10 (6 år ago)

   Hej Maria – tusind tak for din besked <3 I lige måde herfra 🙂

   Svar
 1. Laura Lund
  22/08/2018 at 17:03 (4 år ago)

  Mega smuk kage!
  Kan man evt. skifte dulcey ud med mælke eller mørk chokolade?

  Svar
  • Pilen
   24/08/2018 at 09:20 (4 år ago)

   Kære Laura

   Tusind tak for de søde ord! Jeg tror at smagen vil være skøn også med mørk chokolade – men konsistensen vil ændre sig, da der så skal laves om på forholdene i ganachen, da mørk og lys chokolade opfører sig ret forskelligt, så jeg kan desværre ikke sige hvordan resultatet vil blive. Lad mig dog endelig høre hvis du prøver, hvordan det bliver <3

   Søde hilsner, Camilla

   Svar
  • Pilen
   24/08/2018 at 09:32 (4 år ago)

   Tak Laura <3 Du kan sagtens bruge en anden slags chokolade – men da selve brownien bliver lavet på mørk chokolade ville jeg nok foretrække at putte stykker af enten mælkechokolade eller hvid chokolade i kagen. Du kan også sagtens lave den uden stykker af chokolade – den smager virkelig godt bare i sig selv! 🙂

   Søde hilsner, Camilla

   Svar
 2. Christine
  26/09/2021 at 11:35 (11 måneder ago)

  Er det usaltede peanuts, der skal bruges i opskriften?

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *