Hindbærtærte med chokolademazarin og vaniljecreme

mazarintærte

I kender nok den klassiske jordbærtærte – sprød mørdejsbund, svampet mazarinmasse, vaniljecreme og søde jordbær. Men hvad med dens lidt mørkere fætter her? Nemlig hindbærtærten! Med ekstra chokolade – både i bund og mazarinmasse. Og så selvfølgelig vaniljecreme i store mængder. Bare fordi man aldrig kan få nok vaniljecreme.

Hvis du er glad for jordbærtærte er jeg sikker på at hindbærtærten også vil falde i din smag – den er så lækker. Og så er hindbær og chokolade jo bare altid en sikker kombination.

Selvom der er mange delelementer i kagen, så er den slet ikke så bøvlet. Man kan med fordel begynde i god tid (eller dagen før) med cremen og mørdejen, så de kan nå at køle af.

Du kan selvfølgelig toppe tærten med dine yndlingsbær – jeg drømmer om at toppe kagen med søde vilde brombær, når de kan plukkes i naturen.

hindbærtærteINGREDIENSER (til en aflang tærteform ca. 10×33 cm)

Vaniljecreme

3 dl sødmælk
3 spsk sukker
1 vaniljestang
3 æggeblommer
25 g maizena
1 1/4 dl piskefløde

Mørdej

150 g hvedemel
15 g kakaopulver
75 g flormelis
90 g smør
1 æggeblomme

Mazarinmasse

110 g marcipan
80 g rørsukker
80 g smør
1 æg
40 g mørk chokolade
1 spsk mel
1 tsk kakao

FREMGANGSMÅDE

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Hæld vaniljekorn, vaniljestang og det meste af sødmælken i en gryde. I en skål piskes æggeblommer, sukker, maizena og en smule af mælken til en ensartet masse. Varm mælken op til lige under kogepunktet, hvorefter du hælder mælken over æggemassen under omrøring. Hæld det tilbage i gryden og varm cremen op ved jævn varme indtil det begynder at tykne. Pisk hele tiden i cremen og varm den yderligere ca 1 min. Tag cremen af varmen og læg straks et stykke husholdningsfilm tæt ned til cremen så der ikke dannes kondens. Sæt cremen på køl i ca 2 timer til den er helt kold. Lav imens kagen.

Mørdej

Bland hvedemel, kakaopulver og flormelis i en stor skål. Tilsæt smør i små tern og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med æggeblommen indtil dejen er ensartet – pas på ikke at ælte dejen for meget, den skal kun lige samles. Tryk dejen lidt flad og pak den ind i husholdningsfilm inden den lægges på køl i ca 1 time. Lav imens mazarinmassen.

Når dejen er kold rulles den tyndt ud (ca 2 mm) til et rektangel på et meldrysset bord. Løft forsigtigt dejen over i en tærteform med løs bund og skær kanterne af. Hvis dejen er svær at styre kan du også trykke den ud i tærteformen.

Forbag tærtebunden i ca. 10 min. ved 180 grader – alm ovn.

Mazarinmasse

Ælt marcipan og sukker godt sammen, så sukkeret er arbejdet godt ind i marcipanen. Pisk det med smør til en lys og luftig masse. Tilsæt ægget imens der piskes. Smelt chokoladen over vandbad. Vend til sidst smeltet chokolade, mel og kakaopulver i dejen. Fyld mazarinmassen i tærteformen, der er beklædt med mørdej. Bag tærten ved 180 grader i ca 25 min – alm ovn. Lad kagen køle helt af på en rist – eller i køleskabet.

Pisk vaniljecremen lind med en elpisker. I en anden skål piskes fløden til skum, hvorefter den vendes med vaniljecremen til en ensartet masse. Fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle. Sprøjt små dutter ud på kagen og pynt med friske hindbær.

mazarintærteTip! Hvis du ikke har en aflang tærteform kan kagen også laves i en rund tærteform med en diameter på ca. 22-24 cm.

2 Comments on Hindbærtærte med chokolademazarin og vaniljecreme

 1. Mette
  04/03/2018 at 19:53 (4 år ago)

  Hvor mange er kagen cirka til?

  Svar
  • Pilen
   06/03/2018 at 12:53 (4 år ago)

   Kære Mette

   Jeg vil tro at kagen kan række til ca 8 pers 🙂

   søde hilsner, Camilla

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *