Kvarkkage med cookiebund og lakrids

IMG_1283
Kvarkkagen minder på mange måder om en klassisk cheesecake, men er lidt friskere og knap så tung. Jeg har peppet den op med masser af syrlig citron og en lækker knasende cookiebund med valnødder og lakrids. Ret så lækker kombination hvis jeg selv skal sige det!

Kvarkkagen er sommerlig og kan pyntes med lige de bær man allerbedst kan lide. Jeg har pyntet kagen med tonsvis af friske hindbær, da de er både smukke at se på og smager skønt sammen lakrids og citron.

Hvis du ikke er heeeelt skarp på hvad det der kvark nu er, så kan jeg fortælle at det skam bare er en ret så fedtfattig friskost. Og ret så undervurderet et produkt – jeg brugte resterne af bøtten i et bradepandebrød der blev helt fantastisk svampet. Om det skyldes kvarken eller bare var et tilfælde ved jeg ikke – men det gav i hvert fald noget fugt og smag til brødet!

Så fortvivl ej når du står med en halv bøtte kvark tilbage – enten laver du da bare lige kagen igen. Ellers har du en undskyldning for at bage boller.

Men tilbage til kagen – den er lækker, frisk og utrolig nem at lave. Så er du vild med cheesecakes er jeg sikker på at du også er vild med kvarkkagen! 🙂

IMG_1444

INGREDIENSER (20 cm springform)

Cookiebund

60 g valnødder
60 g rørsukker
60 g blødt smør
60 g hvedemel
2 g bagepulver
1 tsk rålakrids pulver

Kvarkmousse

3 blade husblas
200 g kvark
200 g creme fraiche 18 %
2 dl piskefløde
120 g rørsukker
skal og saft af 1 citron
1 vaniljestang

Pynt

250 g friske hindbær
rålakrids pulver

FREMGANGSMÅDE

Start med at lave cookiebunden. Hak valnødderne groft i en minihakker. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Vend de tørre ingredienser i og saml dejen med hænderne. Tryk dejen helt ud til kanterne i en springform og bag bunden ved 180 grader alm ovn i ca 15 min. Sæt bunden på køl mens du laver moussen.

Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 10 min. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med lidt sukker. Varm citronsaft, citronskal, sukker, vaniljekorn og stang op i en gryde indtil sukkerkornene er opløst. Fjern vaniljestangen, tag gryden af varmen og hæld lagen i en skål. Smelt husblassen i den varme sukkerlage, og lad det svale til stuetemperatur. Pisk kvark og cremefraiche sammen til en ensartet blanding og bland 1 spsk af det over i den tempererede sukkerlage. Vend nu forsigtigt sukkerlagen med kvarkblandingen ved at hælde sukkerlagen i en tynd stråle i kvarkblandingen mens du hele tiden rører og vender det sammen – på den måde undgår du at husblassen klumper og trevler. Pisk fløden til let skum og vend det forsigtigt med kvarkblandingen.

Løsn cookiebunden fra springformens sider og bund, så den er til at flytte med efterfølgende. For springformen med kageplast og placer cookiebunden nederst. Hæld kvarkmoussen over cookiebunden og stil kagen på køl i minimum 4 timer. Pynt kagen med friske hindbær og et drys lakridspulver.

Velbekomme!

IMG_1367

2 Comments on Kvarkkage med cookiebund og lakrids

 1. Louise Petersen
  09/04/2018 at 18:22 (5 år ago)

  Ved du hvor meget saft din citron ca gav i ml/dl?

  Svar
  • Pilen
   10/04/2018 at 08:34 (5 år ago)

   Kære Louise – det kan jeg desværre ikke huske da det er så længe siden at jeg lavede denne. Jeg synes dog ofte at en hel citron plejer at svare til 2-3 spsk saft 🙂

   God bagelyst <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *