Hjemmelavede påskeæg med lakrids og hindbærtrøffel

IMG_6765
Selvom der er en uge til påske endnu, så er jeg altså tyvstartet lidt på chokolade og marcipan lækkerierne. Det er faktisk det bedste ved påske hvis du spørger mig – altså at man endnu en gang får lov til at spise marcipan og chokolade i massevis.

Det er næsten ligesom jul – bare med lidt flere solstråler. Hvilket min vintertrætte krop bestemt ikke klager over.

Derfor har jeg også givet disse påskeæg et frisk pust af syrlig hindbærtrøffel og lakrids. To ting der i mine øjne passer ualmindeligt godt sammen – især når de bliver svøbt i lækker hvid chokolade og får et ekstra drys hindbærstøv. Det er virkelig kræs for både øjne og mund – haps!

Forkæl dine nærmeste med hjemmelavede påskeæg, eller forkæl dig selv. Jeg er sikker på at det bliver en succes uanset hvem du serverer dem for.

Jeg drager sydpå den næste uge, og ville ønske at jeg kunne have en gang hjemmelavede påskeæg med i kufferten. Men det må vente til jeg kommer hjem – så skal der i hvert fald indhentes nogle påskeæg.

Jeg håber at i alle får en helt fantastisk påske – og måske et par lækre hjemmelavede påskeæg?

IMG_6720

Ingredienser (12-14 stk)

140 g frosne hindbær
1 spsk citronsaft
100 g hvid chokolade
5 g smør
200 g marcipan
2,5-3 tsk RAW liquorice powder fra Johan Bülow
200 g hvid chokolade til overtræk
Hindbærstøv og RAW liquorice powder til pynt

Fremgangsmåde

Start gerne dagen før med hindbærtrøffel massen, så den kan nå at sætte sig. Kog hindbær og citronsaft op i en gryde til hindbærrene bliver bløde. Si massen så det kun er hindbærsaft der er tilbage.
Hak chokoladen fint og hæld den i en skål. Hæld den varme hindbærsaft over den hvide chokolade og rør indtil den hvide chokolade er smeltet ud i hindbærsaften. Tilsæt smør i små tern og rør indtil det er smeltet. Hæld trøffelmassen i en skål og læg husholdningsfilm tæt ned over massen og stil det på køl i minimum 3 timer.

Ælt marcipan og lakridspulver indtil det er fordelt og smag til så lakridsmængden passer dine smagsløg. Del marcipanen i 12-14 stykker og tryk dem flade.
Placer en lille klat (ca 1/2 tsk) hindbærtrøffel midt på hver marcipanstykke, og pak marcipanen rundt om. Form marcipanen aflangt som et æg (pas på ikke at trykke for hårdt så trøffelmassen ryger ud).

Smelt og temperer den hvide chokolade. Dyp æggene en efter en i chokoladen og drys med frysetørret hindbærstøv og lidt ekstra lakrids.

Lad chokoladen stivne og opbevar påskeæggene på køl.

God fornøjelse og velbekomme!

IMG_6651

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *