Hjemmelavet luksus nutella

IMG_6433
Hjemmelavet nutella kan virkelig forsøde morgenerne på bedste vis, og der er ikke noget bedre end nybagte boller med det søde chokoladepålæg. Især denne hjemmelavede version har vundet mit hjerte, og den burde altid have en plads i køleskabet hvis nutella-trangen bliver for stor.

Den hjemmelavede nutella er propfyldt med gode sager – ristede hasselnødder, god chokolade, økologisk piskefløde og smør. Det smager helt og aldeles fantastisk og jeg kunne spise den med en ske. Hvilket måske er sket et par gange eller to. Det forklarer i hvert fald hvorfor den forsvandt så hurtigt 😉

Til nutellaen har jeg brugt en chokolade fra Toms der hedder Mørk Mælk. Den er lidt mørkere end en normal mælkechokolade og så har den en let karamelliseret smag der passer perfekt til de ristede hasselnødder. Men jeg drømmer også om at lave nutellaen med en god mørk chokolade – jeg er sikker på det ville være helt fantastisk som topping på vafler eller pandekager.

Men du kan lave nutellaen med lige din yndlingschokolade – jeg er sikker på at det bliver helt fantastisk.

Hvis du er bare lidt vild med nutella, så må du endelig ikke snyde dig selv for den hjemmelavede udgave. Den smager så meget bedre end det købte, den er fyldt med gode råvarer, og så er den virkelig nem at lave.

IMG_6415

Ingredienser (2 små glas)

100 g god chokolade (jeg har brugt Toms mørk mælk)
100 g hasselnødder
1,5 dl piskefløde
30 g smør
1 tsk honing

Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader indtil skallen begynder at krakelere (ca 5-10 min). Fjern skallen fra hasselnødderne så godt som muligt ved at nulre dem med hænderne eller i et viskestykke.
Blend hasselnødderne godt til de bliver til hasselnøddesmør.
Hak chokoladen groft og hæld chokoladen i en skål.
Opvarm fløde og honning i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme masse over chokoladen og rør rundt indtil chokoladen er opløst. Tilsæt smør i små tern og rør rundt indtil de er smeltet ud i chokolademassen.
Vend til sidst chokoladen og hasselnøddesmørret godt sammen og giv det eventuelt en tur i blenderen alt efter hvor fin du vil have konsistensen på din nutella.

Velbekomme!

IMG_6396

1 Comment on Hjemmelavet luksus nutella

 1. jan weber fritsbøger
  14/04/2022 at 16:29 (8 måneder ago)

  hmm kan du godt lide paraffin, Toms laver kun underlødig chokolade i ca samme ringe kvalitetsniveau som for eksempel marabou,
  næh fru kristoff vælg noget god chokolade , kunne være “lindt exellence” og de tilbyder mange interessante muligheder vil nøjes med at nævne havsalt, karamel, eller orange som dem jeg umiddelbart tror ville gøre nutellaen suveræn.
  undskyld men jeg har en stærk præference for ægte kvalitet, og føler mig snydt når jeg køber ordinær konsum kvalitet, men jeg er ikke mærke snob og ville end ikke overveje prestige brands som varlhona.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *