Hasselnødde brownie a la nutella kage

IMG_6167
Er du også typen der har en svaghed for nutella, og kunne spise det døgnet rundt? Så kig lige med her – for jeg har kreeret en brownie der smager liiidt for lækkert og lidt for meget af nutella. Den er tung, svampet og fyldt med chokolade og hasselnødder.

Selve kagen her indeholder faktisk ikke nutella, men med kombinationen af chokolade og hasselnødder smager den af luksus nutella. Hvilket kun gør den endnu bedre!

Kagen er toppet med en chokolade ganache og hasselnødde praliné – bare fordi man jo ikke kan få nok chokolade. Og når man nu er igang kan man lige så godt gøre det ordentligt.

IMG_6249

Chokolade på chokolade på hasselnødder. Er du glad for nutella, er jeg sikker på at du også bliver ret så glad for denne her kage.

Men jeg advarer bare lige – det er en tung sag! En lækker tung sag, der sagtens kan akkompagneres af en lækker vaniljeis og lidt friske bær. Så er desserten reddet.

Lav den gerne dagen før, da den kun bliver bedre af at få lov til at hygge sig i køleskabet natten over. Hvis du altså kan vente så længe.

IMG_6220

Ingredienser (20 cm springform)

Brownie

130 g smør
130 g mørk chokolade
150 g sukker
3 æg
110 g hasselnødder
2 spsk hvedemel

Chokoladeganache

120 g chokolade
1,5 dl piskefløde
25 g honning
45 g smør

Hasselnøddepraliné

30 g hasselnødder
30 g sukker

Fremgangsmåde

Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 5-10 min indtil skallen begynder at krakelere. Lad hasselnødderne køle let og rul dem herefter i hænderne eller et viskestykke så det meste af skallen ryger af.
Tag 70 g af hasselnødderne og mal dem til fint hasselnøddemel i en blender. Hak resten af hasselnødderne groft.
Hak chokoladen og smelt smørret ved smag varme i en gryde. Tag gryden af varmen og smelt den grofthakkede chokolade i smørret. Pisk æg og sukker til en luftig masse. Tilsæt chokoladesmørret lidt efter lidt og vend det hele godt med en dejskraber til en ensartet masse.
Sigt hasselnøddemel og hvedemel i dejen og vend det hele godt til der ikke er nogen klumper. Vend til sidst de grofthakkede hasselnødder i dejen. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 180 grader i ca 30-35 min. Lad den køle helt af (gerne i køleskab natten over) inden den pyntes med chokoladeganache og hasselnøddepraliné.

Lav chokoladeganachen ved at varme fløde og honning op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Skær smørret i små tern.
Hæl den varme fløde over chokoladen af 3 omgange. Sørg for at det hele er smeltet godt sammen før du tilsætter mere fløde. Tilsæt til sidst smør i tern og lad det smelte ud i ganachen. Lad ganachen sætte sig ved stuetemperatur 1 times tid inden den smøres på toppen af den kolde kage.

Lav til sidst hasselnøddepraliné ved at smelte sukkeret ved medium varme på en stor pande. Når al sukkeret er smeltet og gyldent tilsættes hasselnøddekernerne og de vendes med det smeltede sukker på panden indtil det hele er smeltet godt sammen.
Hæld de karamelliserede hasselnødder ud på et stykke bagepapir og lad det køle.
Hak de karamelliserede hasselnødder groft.
Top kagen med hasselnøddepraliné og eventuelt et drys guldstøv.

IMG_6181

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *