Nutella trøfler – romkugler med hasselnødder


nutella trøfler Forestil dig en fusion mellem en romkugle og en ferrero rocher – ja så har vi altså nutella trøflen her! En blød midte af brownie og hasselnøddesmør, en sprød chokoladeskal og masser af ristede hasselnødder. Need I say more?

Måske det er lidt snyd at kalde dem for nutella trøfler når nu der ikke er nutella i dem – men de smager altså af nutella, så jeg synes egentlig det er ret ok. For alt der smager af nutella er et hit herhjemme i hvert fald.

Der bare et lille ´men´ ved trøflerne her – de er SÅ farlige at have liggende. De har det med at forsvinde alt for hurtigt, da de er stærkt vanedannende.

Trænger du til lidt forkælelse, eller kender du nogen der er glade for både romkugler, nutella og ferrero rocher? Så er det her altså kagen du bare MÅ servere for dem – jeg lover at de vil vække glæde og jubeldans. Jeg dansede selv en lille “jeg-er-i-kagehimlen-dans” da jeg tog den første bid. Haps!

Jeg håber i har haft en dejlig mandag – og måske forkæler jer selv med en lille nutella trøffel? Det bliver ugen helt sikkert kun bedre af.

Søde kram og “jeg-er-i-kagehimlen-dans” fra Pilen <3

ferrero rocher romkugler

Tip. Du kan lave dit eget hasselnøddesmør ved at riste hasselnødder i ovnen ved 200 grader i ca 8 min. Rul hasselnødderne i et viskestykke så skallerne ryger af og blend dem i en god blender indtil de begynder at afgive olie og bliver til en lækker glat haselnøddesmør. Brug lidt flere hasselnødder end den mængde hasselnøddesmør du skal bruge i opskriften.


INGREDIENSER (16 stk)

300 g brownie rester (evt af denne opskrift – bare uden chokoladestykker)
100 g hasselnøddesmør
1 nip salt
200 g mørk chokolade
125 g ristede og afskallede hasselnødder

FREMGANGSMÅDE

Blend brownie og hasselnøddesmør til en ensartet blanding, og smag til med et nip salt. Hvis den er meget blød stilles den på køl til den er fast nok til at trille til kugler.

Del trøffelmassen i 16 lige store stykker og tril dem til runde kugler. Stil dem på køl i ca 30 min til de er faste i konsistensen.

Smelt chokoladen over vandbad (temperer den evt hvis du vil have chokoladen helt sprød), og hak hasselnødderne fint med en savtakket kniv. Hæld hasselnødderne i en skål.

Dyb en trøffel i chokoladen og tril den straks efter i hasselnødderne. Gentag med alle trøflerne og opbevar nutella trøflerne på køl indtil servering.

ferrero rocher


 

2 Comments on Nutella trøfler – romkugler med hasselnødder

 1. Jenny
  05/06/2017 at 16:36 (6 år ago)

  De skal prøves med panutbutter, da jeg er helt vild med chokolade og peanuts.

  Svar
  • Pilen
   05/06/2017 at 18:48 (6 år ago)

   Sikke en god idé – det smager sikkert også fantastisk! 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *