Rabarbertærte med marcipan og mandler


rabarbertærte med marcipan

Sprød og gylden mørdej, saftig mazarinmasse og syrlige rabarber – og så lige en god klat creme fraiche til. Det er da vidst smagen af sommer.

Denne rabarbertærte med marcipan og mandler er muligvis en af de bedste rabarberkager jeg har lavet – den er helt klassisk, men SÅ lækker. Rabarber, marcipan og mandler er et evigt godt makkerpar som ikke behøves andet selskab end en god creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Jeg fik for ikke så længe siden lov til at plyndre min mors have for rabarber, hvilket der kom denne tærte ud af. Den blev serveret for min søde familie – og selv rabarberskeptikerne (ja sådan nogen findes der altså i min familie) var vilde med den.

Når man leger med rabarber må man absolut ikke være sukkerforskrækket, for de sure stængler skal gerne have selskab af rigeligt sukker. Så smager de nu engang bedst. Men de bidrager med en dejlig syre og en smuk farve til kagen.

Hvis du trænger til noget enkelt og klassisk som en god rabarbertærte, så lov mig at du prøver denne her opskrift. Den er simpelthen for LÆKKER!

Søde og sommerlige kram, Pilen <3

rabarberkage rabarbertærte


INGREDIENSER (6-8 pers)

Mørdej

60 g flormelis
150 g hvedemel
1 nip salt
80 g koldt smør
1 æggeblomme

Fyld

80 g marcipan
60 g blødt smør
60 g sukker
1 æg
50 g mandelmel

200 g rabarber
2 spsk sukker + 1/2 vaniljestang
1 spsk sukker til toppen

FREMGANGSMÅDE

Mørdej

Bland mel, flormelis og salt. Tilsæt koldt smør i små tern og smuldr det godt imellem fingrene. Når det har konsistens som revet parmesan tilsættes en æggeblomme og dejen samles hurtigt på køkkenbordet – pas på ikke at ælte dejen for meget. Den skal kun lige samles.

Pak mørdejen ind i et stykke husholdningsfilm eller en pose og læg den på køl i ca 1 time.

Placer en tærtering (24 cm) på en bageplade med et stykke bagepapir eller placer en tærteform på en bageplade.

Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og løft den forsigtigt over i tærtebunden. Brug fingrene til at trykke dejen ud til kanterne. Kør forsigtigt kagerullen eller en kniv henover kanterne for at få en helt skarp kant.

Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden ved 180 grader traditionel ovn i 8-10 min.

Fyld

Pisk sukker, marcipan og smør til en cremet blanding. Tilsæt ægget og pisk blandingen lys og luftig. Vend mandelmel i dejen til sidst.

Skær rabarberne i mindre stykker lidt på skrå. Mas sukkeret sammen med vaniljekornene og vend det sammen med rabarberne.

Hæld mazarinmassen i den forbagte tærtebund og fordel rabarberstykkerne i et fint mønster ovenpå dejen. Drys til sidst med den sidste spsk sukker, og bag tærten ved 180 grader traditionel ovn i 20-25 min.

Server tærten lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

rabarbertærte med mandler


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *