Mazarintærte med jordbærmousse


mazarintærte med jordbærmousse

I torsdags tog jeg mig en velfortjent fridag – det betød masser af timer i solen med en sød veninde. Og selvfølgelig kagebagning. Denne mazarintærte med jordbærmousse har længe været efterspurgt, så nu skulle det være – og det gav anledning til at invitere søde veninder på kage om aftenen. Og jeg skulle mene at både de og jeg selv var ret så kagelykkelige.

Denne mazarintærte med jordbærmousse minder meget om den klassiske jordbærtærte – den har bare fået et twist af hakkede mandler i mazarinmassen og en silkeblød, vaniljeprikket jordbærmousse. Jeg er så absolut fan!

Det gode ved kagen her er at den kan laves i god tid, da moussen skal fryses. Derfor er kagen idéel hvis du skal lave kage til mange mennesker. Og så er kager med mazarin, chokolade og jordbær bare altid et hit. Jeg har endnu ikke mødt nogen der ikke er vilde med denne fantastiske kombination.

Lad os håbe på snart mere solskin – og masser af kagespisning. Jeg vil i hvert fald anbefale at i glæder jer selv og jeres yndlingspersoner med sådan en lækker kagesag. Jeg lover at den vil vække glæde og kagelykke <3

Søde kram, Pilen <3

jordbærtærte

Tip. Hvis du ikke har en brænder, så husk at bruge kageplast rundt langs kanten af kageringen, da du ellers ikke kan få moussen fri.


INGREDIENSER (8 pers)

Jordbærmousse

2 blade husblas
200 g friske jordbær
saft af 1/2 citron
1/2 vaniljestang
50 g sukker
2 dl piskefløde

Mørdej

60 g flormelis
150 g hvedemel
1 nip salt
80 g koldt smør
1 æggeblomme

Mazarinmasse

100 g marcipan
50 g blødt smør
60 g sukker
1 lille æg
25 g finthakkede mandler

Chokoladeganache

60 g mørk chokolade
60 g fløde

Pynt

crispy pearls
rød skovsyre
skovsyre blomster

FREMGANGSMÅDE

Jordbærmousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Skær jordbær i mindre stykker, og kog jordbær, citronsaft, sukker og vaniljekorn op i et par minutter. Placer en sigte over en skål og hæld jordbærkompotten i sigten. Mas jordbærrene igennem sigten, så du får en fin pure – smid de grove stykker ud. Smelt husblassen ud i den varme jordbærsaft, og lad saften svale til stuetemperatur.

Pisk fløden til et let skum og vend forsigtigt lidt af fløden i den stuetempererede jordbærsaft. Vend nu jordbærsaften forsigtigt i fløden til det er ensartet – pas på ikke at slå luften ud af fløden. Hæld blandingen i en kande med hældetud.

Dæk en 16 cm kagering med film stramt henover bunden og brug en elastik til at holde filmen fast langs kanterne. Placer kageringen med filmen nederst på en fast underflade (fx bunden af en springform, og hæld moussen i kageringen. Stil moussen i fryseren natten over.

Mørdej

Bland mel, flormelis og salt. Tilsæt koldt smør i små tern og smuldr det godt imellem fingrene. Når det har konsistens som revet parmesan tilsættes en æggeblomme og dejen samles hurtigt på køkkenbordet – pas på ikke at ælte dejen for meget. Den skal kun lige samles.

Pak mørdejen ind i et stykke husholdningsfilm eller en pose og læg den på køl i ca 1 time.

Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord og løft den forsigtigt over i en tærtering (ca 18 cm) med bagepapir under bunden eller en tærteform af samme størrelse.

Tryk forsigtigt dejen ned i formen, og skær det overskydende af med en skarp kniv langs kanterne. Stil tærtebunde på frys i 10 min eller på køl i 30 min.

Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden ved 180 grader traditionel ovn i ca 10 min.

Mazarinmasse

Pisk marcipan, sukker og blødt smør til en cremet blanding. Tilsæt ægget og pisk dejen lys og luftig. Vend mandler i dejen og fordel fyldet i den forbagte tærtebund.

Bag tærten ved 180 grader traditionel ovn i ca 25 min.

Lad tærten køle helt af.

Chokoladeganache

Smelt chokolade over vandbad. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen. Rør fra midten af skålen med en dejskraber – med små hurtige bevægelser – til blandingen samler sig til en blank ganache.

Hæld chokoladeganachen over den afkølede tærtebund og fordel ganachen – der skal ca være 1 cm til kanterne.

Stil tærten på køl i minimum 1,5 time.

Samling og pynt

Befri den frosne mousse fra kageringen ved at fjerne husholdningsfilmen fra bunden og varm kanterne op med en brænder så moussen løsner sig.

Placer den frosne mousse på den afkølede tærte – sørg for at den ligger i midten med lige langt ud til kanterne. Sørg for at den del der har lagt med husholdsningsfilm udgør toppen, da den er helt glat og fin at se på. Lad kagen tø op i køleskabet i ca 3 timer.

Pynt kagen langs kanten med jordbær i kvarte, crispy pearls, rød skovsyre og skovsyre blomster.

mazarintærte med jordbær


 

4 Comments on Mazarintærte med jordbærmousse

 1. Githa Jørgensen
  01/10/2017 at 18:01 (5 år ago)

  kan man ikke bruge en føntørre i stedet for en kagebrænder, for at moussen til at slippe

  Svar
  • Pilen
   04/10/2017 at 07:05 (5 år ago)

   Jo det tror jeg sagtens du kan Githa 🙂

   Kram, Pilen <3

   Svar
 2. Bettina
  27/02/2018 at 19:13 (4 år ago)

  Hejsa 😊
  Jeg vil lige høre om man evt kan bage tærteformene et par dage i forvejen med mazarinmassen… og så vente med chokoladeganachen til den samme dag??? Eller bliver de tørre??
  Tak for en fantastisk blog… 😉😊
  Bruger den meget…
  knus Bettina

  Svar
  • Pilen
   28/02/2018 at 11:46 (4 år ago)

   Kære Bettina 🙂
   Du kan godt bage tærte og mazarinmasse dagen før – de bliver ikke tørre. Jeg vil dog ikke anbefale at bage dem for mange dage før, da bunden ellers godt kan blive blød. God fornøjelse med kagebagningen – og tak fordi du følger med 🙂
   Søde hilsner, Camilla <3

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *