Julebrownie med tranebær, nødder og nougat


 brownie med nougat

Det skal ikke være nogen hemmelighed at brownie altid hitter herhjemme – både fordi den bare smager fantastisk, men også fordi den er så utrolig nem at lave. Det eneste en brownie kræver er lidt forberedelse, da den er allerbedst dagen efter den er bagt. Det betyder dog ikke at man ikke kan smugspise lidt af den friskbagte kage – det gør vi os faktisk ret meget i herhjemme. Det der med at smugspise.

Denne julebrownie med tranebær, nødder og nougat har en skøn krydret smag fra kanel og så bliver den nærmest helt konfektagtig med alle nødderne og de tørrede tranebær. Skøn og julet i både smag og konsistens. Perfekt som en lille juledessert med en kugle vaniljeis til, eller skåret ud i små hapsere lige til at nyde sammen med en kop kaffe eller et glas gløgg.

Du kan variere fyldet alt efter hvad du har i skabene – jeg forestiller mig at tørrede abrikoser og valnødder også vil gøre sig virkelig godt i denne julebrownie.

Rigtig dejlig 3. søndag i advent til jer alle – jeg håber den bliver fyldt med julehygge og måske en lækker julebrownie.

Søde julekram, Pilen <3

julebrownie

Tip! Hvis du har mod på endnu mere julebrownie, så er denne version med amarena kirsebær og valnødder altså virkelig også skøn!


INGREDIENSER (22*22 cm bradepande)

200 g smør
225 g mørk chokolade 60-70 %
4 æg
125 g brun farin
125 g rørsukker
115 g hvedemel
1 spsk kakaopulver
1,5 tsk kanel
35 g pistaciekerner
45 g ristede mandler
50 g tørrede tranebær
100 g køleskabskold nougat (den skal være helt kold og fast i konsistensen)
1 spsk hvedemel

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret i en gryde ved smag varme. Tag gryden af varmen og rør chokoladen ud i smørret indtil det smelter sammen til en ensartet blanding.

Pisk æg, brun farin og rørsukker til en lys og luftig masse. Vend chokoladesmørret i æggesnapsen mens du rører forsigtigt til du har en ensartet chokoladedej. Bland de tørre ingredienser, sigt dem i dejen og vend det hele godt rundt med en dejskraber.

Hak nødderne groft og hæld dem i en skål sammen med tranebær og 1/2 spsk hvedemel. Vend nødder og tranebær i dejen. Skær nougat i mellemstore tern (ca 0,5*0,5 cm) og vend dem i den sidste 1/2 spsk hvedemel, så nougaten ikke klistrer sammen. Vend nougaten i dejen og hæld dejen i en kvadratisk bradepande (ca 22*22 cm) foret med bagepapir.

Bag din brownie ved 180 grader traditionel ovn i ca 30 min. Tjek til kagen undervejs – den skal gerne være lidt ubagt i midten.

Lad kagen køle let af inden den kommer i køleskabet, hvor den gerne skal stå og sætte sig til dagen efter.

Skær din brownie ud i små hapsere og nyd til en god kop kaffe eller gløgg.

brownie med pistacie julebrownie


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *