Mine bedste juleopskrifter


blomme-i-madeira2-1

Lige nu står jeg midt i en flytning, hvilket betyder at alt er pakket ned i kasser og at køkkenudskejelserne er noget nær ikke eksisterende. Det må lige vente en uges tid endnu til vi er kommet på plads i den nye lejlighed. Indtil da vil jeg dele mine bedste juleopskrifter med jer som allerede findes her på bloggen – for der er altså nogle lækre favoritter iblandt, som jeg helt sikkert også skal lave igen i år.

snebolde

Først og fremmest vil jeg igen fremhæve de her luksus snebolde, som er inspireret af Summerbird. Halv nougat, halv marcipan, et tykt lag mørk chokolade og en sprød skal af perlesukker, kokos og flormelis. Need I say more? De er intet mindre end LÆKRE – hvis du er i tvivl, så prøv bare at lave en portion. Jeg lover at du bliver afhængig – ligesom dem du serverer dem for!

konfektkage

Denne her lækre konfektkage med kaffe og valnødder smager virkelig skønt – vaskeægte voksenkonfekt hvis du spørger mig. Skær den ud i små trekanter som på billedet og server med en god kop kaffe.

chokoladetrøfler

Enkle og virkelig lækre mælkechokoladetrøfler – lav en god ganache, lad den stivne, tril til kugler og rul i nødder, frysetørrede bær mm. Så bliver det ikke lettere.

islagkage med kirsebær

Islagkage med browniebund, amarena kirsebær og appelsin – det her er en af mine favoritter fra sidste år. En simpel og virkelig lækker islagkage der kan laves uden ismaskine – og med den skønne aromatiske og julede smag fra amarena kirsebærrene. Haps!

julemazarin

Julemazarinkage med kanel, mørk chokolade og amarena kirsebær – igen en favorit med de lækre amarena kirsebær. I en simpel og lækker mazarinkage toppet med en skøn amarena cremeux. Perfekt som dessert til årets julefrokost!

ferrero rocher

Hjemmelavede Ferrero Rocher – en opkrift jeg har lavet de sidste to år til konfektskålen. Og en opskrift der bare aldrig svigter. Haps de er gode!

juleboller med appelsin og nougat

Juleboller med en midte af flydende nougat – der er vidst ikke så meget andet at sige end: DO IT! De smager bare SÅ godt af jul, og så er nougatoverraskelsen i midten altså bare for lækkert.

sproede-appelsin-specier-med-chokolade-og-pistacie2

Klassiske småkager går man aldrig galt i byen med – her er det skønne appelsin specier med pistacie og mørk chokolade. Virkelig en lækker pendant til de traditionelle julekager.

blomme i madeira

Sidste men ikke mindst – Blomme i Madeira. En evig familiefavorit hjemme hos os, som jeg har lavet de sidste to år. En hjemmelavet version af det klassiske konfektbrød smager ikke mindst meget bedre end den købte version, men den hitter altså også ualmindeligt stort hos familien. Måske ikke så meget hos de små – men især hos de lidt ældre familiemedlemmer har vi her en favorit.

Vi plejer ikke at have den helt store variation i konfektskålen, men hvis der er noget der absolut skal være til stede så er det:

Blomme i Madeira

Hjemmelavede snebolde

Ferrero Rocher

Og så en ny favorit som jeg deler på bloggen her inden så længe – og den kan i godt glæde jer til!

Søde julekram, Pilen <3


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *