Sprøde appelsin specier med chokolade og pistacie

IMG_4260

Glem alt om tørre og kedelige småkager! De her specier fortjener en fast plads blandt julesmåkagerne, og jeg spår at de fremover vil blive bagt herhjemme i stor stil hvert år til jul. De er lækre sprøde og så smager de fantastisk af appelsin, chokolade og pistacie.
Selvom jeg elsker krydrede småkager som pebernødder og brunkager, så er det altså lækkert med en afveksling og en lidt mere frisk smag fra appelsinen.

Hvis du er en af dem der mener at småkager er kedelige, så prøv denne her opskrift! Jeg vil vove at påstå at den kan omvende enhver småkage-skeptiker. Især hvis de er nybagte. Så er det virkelig svært at stoppe – den ene småkage tager bare den anden.
Server dem for familien til aftenkaffen sammen med lidt andre julegodter mens julekalenderen kører i fjernsynet, og de er væk før man ved af det.

IMG_4275

Ingredienser (30 stk)

110 g flormelis
200 g blødt smør
250 g hvedemel
1 vaniljestang
skal fra 1,5 øko appelsin
50 g god mørk chokolade
50 g usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde

Hak chokolade og pistacienødder groft, og riv appelsinskallen fint på et rivejern.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt flormelis, for at få findelt kornene lidt. Ælt herefter blødt smør, flormelis, vanilje og hvedemel godt sammen indtil det er ensartet. Tilføj appelsinskal, chokolade og pistaciekerner og ælt dem med i dejen til det er godt fordelt.

Rul dejen til en aflang pølse med en diameter på ca 5 cm og pak den ind i husholdsningsfilm. Sæt rullen på køl i ca 1 time.

Efter en time tages rullen ud af køleskabet og med en takket kniv skæres småkagerne i ca 4-5 mm tykkelse. læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag en plade af gangen ved 180 grader alm ovn i ca 15 min. De skal være let gyldne i kanterne og lyse i midten.

Lad småkagerne køle af inden de nydes med en god kop kaffe eller te.

Velbekomme!

IMG_4389

4 Comments on Sprøde appelsin specier med chokolade og pistacie

 1. Hypnose til rygestop
  08/02/2019 at 04:41 (4 år ago)

  Men hvem kan så bruge hypnose? Det er umuligt at sige på forhånd, det er noget man bare skal prøve også kan man se om det virker, og det gælder både for flyskræk og rygestop, prøv det og se resultatet, det eneste som koster dig er en smule kroner og tid

  Svar
 2. link
  24/06/2019 at 16:13 (3 år ago)

  Quality posts is the important to interest the users to go to see the
  site, that’s what this website is providing.

  Svar

2Pingbacks & Trackbacks on Sprøde appelsin specier med chokolade og pistacie

 1. […] specier med appelsin, chokolade og pistacie er en sikker vinder hos hele familien, og jeg bager en kæmpe portion hvert […]

 2. […] her minder meget om disse appelsinspecier, som jeg før har delt her på bloggen – men de sidste par år har jeg justeret lidt ved […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *