Hjemmelavede Ferrero Rocher

IMG_4513

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har en stor svaghed for chokolade – både hvid, mælk og mørk chokolade. Og når chokoladen her bliver kombineret med ristede hasselnødder i små søde Ferrero Rocher kugler, ja så er det altså ren lykke for smagsløgene.

Jeg laver typisk alverdens konfekt til jul – gerne med en masse marcipan. Men jeg elsker at eksperimentere og finde på noget nyt hvert år. Og jeg er sikker på at disse lækre kugler får en plads i konfektskålen til jul – gerne sammen med mine Hjemmelavede Twix barer.

I den hjemmelavede udgave af Ferrero Rocher har jeg overtrukket med en god mørk chokolade, som er et lækkert modspil til den søde nougat.
Da nougaten spiller en stor rolle i de søde kugler, vil jeg anbefale at man bruger en nougat af god kvalitet (evt Summerbird eller Valrhona) – det er alle pengene værd, og giver en helt anden smagsoplevelse end den billige nougat.

Ferrero Rocher kuglerne er søde, bløde, knasende – og så er de altså meget bedre end den købte udgave hvis du spørger mig.

IMG_4474

Ingredienser (26 stk)

200 g køleskabskold nougat af god kvalitet (jeg har brugt Summerbird)
150 g hasselnødder
200 g god mørk chokolade (60-70 %)

Fremgangsmåde

Start med at riste hasselnødderne på en pande eller i ovnen ved 200 grader i ca 5-8 min (eller indtil skallen sprækker). De må endelig ikke brænde på.
Lad dem køle af og pil skallerne af ved at nulre hasselnødderne i hænderne eller rulle dem mod hinanden i et viskestykke. Det gør ikke noget hvis der sidder lidt skal tilbage, men forsøg at få så meget af som muligt.

Tag 26 hasselnødder fra, og hak resten fint med en savtakket kniv eller i en blender – sørg dog for at det ikke bliver til hasselnøddemel. Der skal stadig være bid i.

Tag nougaten ud af køleskabet og skær den i 26 stykker. Tag en kagerulle og bank hvert stykke lidt flad.

Placer en hasselnød på hvert stykke nougat og rul nougaten omkring hasselnødden til en kugle. Stil kuglerne på køl 1/2-1 time.

Smelt og temperer chokoladen.
Overtræk hasselnøddekuglerne med mørk chokolade og rul dem i hakkede hasselnødder med det samme. Køl kuglerne helt af før de serveres.

Server dem kolde og nyd hver en mundfuld af de skønne søde hasselnøddekugler.

2 Comments on Hjemmelavede Ferrero Rocher

 1. Anne-Sofie Nelson
  11/12/2016 at 17:01 (6 år ago)

  Hvordan får du overtrukket kuglerne? Hver gang jeg prøver smelter nougaten og det hele går lidt i stykker 🙁

  Svar
  • Pilenskoekken
   11/12/2016 at 17:08 (6 år ago)

   Kære Anne-Sofie

   Det er vigtigt at kuglerne er helt kolde, og står på køl efter de er rullet. Og så må chokoladen endelig ikke være for varm – hvis du sørger for at temperere chokoladen og overtrække dem med en chokolade der er ca 31 grader varm, så burde de ikke smelte. Det har jeg i hvert fald aldrig haft problemer med 🙂 Der kan måske også være lidt forskel på nougat – jeg bruger altid Summerbirds, som er virkelig lækker i disse Ferrero Rocher kugler.

   Jeg håber at det lykkes for dig! 🙂

   God jul og Knus fra Camilla

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *