Specier med appelsin og chokolade – vores favorit julesmåkage

specier med appelsin

Disse specier med appelsin og chokolade er en KÆMPE favorit herhjemme og hos resten af familien. De er super simple at lave, og så har de den dejligste smag af appelsin og chokolade – en sikker vinder.

Jeg laver gerne en stor portion, så jeg kan fryse noget af dejen ned. På den måde har jeg altid småkagedej klar, så jeg kan lave friskbagte specier med appelsin og chokolade hele december.

Småkagerne her minder meget om disse appelsinspecier, som jeg før har delt her på bloggen – men de sidste par år har jeg justeret lidt ved opskriften, så der er kommet ekstra chokolade i og ingen pistacienødder. Begge dele er super lækkert, men det er denne her version der er vinderen i vores familie.

specier

Tip! Lav gerne dobbeltportion af dejen og frys den ene rulle ned. Den skal blot tøes langsomt op i køleskab fx natten over, og så kan den skæres ud til småkager og bages.

INGREDIENSER (ca 40 stk)

110 g flormelis
250 g hvedemel
1/2 vaniljestang
skal af 1,5 øko appelsin
200 g blødt smør
80 g god mørk chokolade

FREMGANGSMÅDE

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt flormelis, så de ikke klistrer så meget sammen. Bland flormelis, vanilje og hvedemel sammen. Tilsæt revet appelsinskal og bland de tørre ingredienser sammen. Tilsæt smørret og rør nu dejen sammen (gerne på en røremaskine med K-spaden) til det har samlet sig til store klumper. Hak chokoladen groft og hæld ned til dejen. Ælt dejen sammen så alt chokoladen er inkorporeret, og hæld derefter dejen ud på en bordplade. Saml dejen godt med hænderne til en stor klump. Rul dejen til en aflang pølse med en diameter på ca 5 cm. Pak rullen ind i film og stil den på køl i 1-1,5 time til den er blevet hård.

Skær skiver af rullen af ca 0,5 cm tykkelse og fordel småkagerne på to bageplader med bagepapir. Bag småkagerne ved 180 grader traditionel ovn (en plade af gangen) i 12-14 min. Hold øje med dem – de skal blive gyldne langs kanterne og under bunden.

specier med appelsin
specier med chokolade




9 Comments on Specier med appelsin og chokolade – vores favorit julesmåkage

  1. Trine
    17/12/2018 at 17:05 (5 år ago)

    Ingen hævemiddel

    Svar
    • pilenskoekken90
      18/12/2018 at 07:32 (5 år ago)

      Nej ingen hævemiddel <3

      Svar
  2. Sanne Lyngs
    02/12/2020 at 17:25 (3 år ago)

    Vil man kunne rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir, så man kan udstille figurer? 🙂

    Svar
    • pilenskoekken90
      05/01/2021 at 19:13 (3 år ago)

      Det tror jeg sagtens man kan <3

      Svar
  3. Li
    12/12/2021 at 17:59 (2 år ago)

    Mine mistede formen da jeg skar dem ud, men trillede så bare kugler af skiverne og trykte dem flade

    Svar
  4. Lis J.
    12/12/2021 at 17:59 (2 år ago)

    Mine mistede formen da jeg skar dem ud, men trillede så bare kugler af skiverne og trykte dem flade

    Svar
  5. Gitte
    15/11/2022 at 06:32 (1 år ago)

    Jeg rullede dejen i mindre stænger og lagde dem i fryseren. efter 2 timer tog jeg en op og skar den på pålægsmaskinen inden bagning. De blev så flotte.

    Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Specier med appelsin og chokolade – vores favorit julesmåkage

  1. […] også mine appelsin specier med chokolade hvis du skal bage flere jule småkager – de er en sand favorit herhjemme […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *