Frisk kokoskage med citron og hvid chokoladecreme

Sprøde appelsin specier med chokolade og pistacie

IMG_4260

Glem alt om tørre og kedelige småkager! De her specier fortjener en fast plads blandt julesmåkagerne, og jeg spår at de fremover vil blive bagt herhjemme i stor stil hvert år til jul. De er lækre sprøde og så smager de fantastisk af appelsin, chokolade og pistacie.
Selvom jeg elsker krydrede småkager som pebernødder og brunkager, så er det altså lækkert med en afveksling og en lidt mere frisk smag fra appelsinen.

Hvis du er en af dem der mener at småkager er kedelige, så prøv denne her opskrift! Jeg vil vove at påstå at den kan omvende enhver småkage-skeptiker. Især hvis de er nybagte. Så er det virkelig svært at stoppe – den ene småkage tager bare den anden.
Server dem for familien til aftenkaffen sammen med lidt andre julegodter mens julekalenderen kører i fjernsynet, og de er væk før man ved af det.

IMG_4275

Ingredienser (30 stk)

110 g flormelis
200 g blødt smør
250 g hvedemel
1 vaniljestang
skal fra 1,5 øko appelsin
50 g god mørk chokolade
50 g usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde

Hak chokolade og pistacienødder groft, og riv appelsinskallen fint på et rivejern.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt flormelis, for at få findelt kornene lidt. Ælt herefter blødt smør, flormelis, vanilje og hvedemel godt sammen indtil det er ensartet. Tilføj appelsinskal, chokolade og pistaciekerner og ælt dem med i dejen til det er godt fordelt.

Rul dejen til en aflang pølse med en diameter på ca 5 cm og pak den ind i husholdsningsfilm. Sæt rullen på køl i ca 1 time.

Efter en time tages rullen ud af køleskabet og med en takket kniv skæres småkagerne i ca 4-5 mm tykkelse. læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag en plade af gangen ved 180 grader alm ovn i ca 15 min. De skal være let gyldne i kanterne og lyse i midten.

Lad småkagerne køle af inden de nydes med en god kop kaffe eller te.

Velbekomme!

IMG_4389

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk kokoskage med citron og hvid chokoladecreme