Lækre og bløde kærnemælkshorn med æble og remonce – og en lille klat æblesmør, hvis du har et glas stående. De smager virkelig skønt, og kan nydes både til jul og resten af året.
Disse kærnemælkshorn er lavet på en bløddej, så de er ikke helt klassiske (klassiske kærnemælkshorn er en dej med masser af smør, som skal hvile på køl i mange timer – ret mig hvis jeg tager fejl), men jeg havde ikke lige tålmodighed til at vente så mange timer på dejen. Så det blev den lette udgave – men absolut ikke en dårligere udgave, hvis i spørger mig.
Kærnemælkehornene var et hit herhjemme, og forsvandt alt for hurtigt. Men ellers kan de sagtens fryses, så der er kærnemælkshorn til dage, hvor man lige trænger til lidt ekstra kagehygge.
Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3
Tip! Hornene kan sagtens fryses. Lad dem blot tø op efter frys ved stuetemperatur og lun dem et par minutter i en 200 grader varm ovn inden de skal spises.
INGREDIENSER (16 stk)
20 g gær
2 dl kærnemælk
1 æg
2 spsk sukker (30 g)
½ tsk salt
400 g hvedemel
125 g blødt smør
80 g blødt smør
80 g sukker
80 g marcipan
1-2 æbler, skrællet
1/2 tsk kanel
evt 16 tsk æblesmør
1 æg til pensling
en håndfuld hasselnødder og perlesukker til pynt
FREMGANGSMÅDE
Lun kærnemælken, så den er lillefingervarm. Rør gær og sukker ud i kærnemælken. Tilsæt ægget og rør rundt. Hæld mel i skålen og ælt dejen godt igennem i ca 5 min. Tilsæt det bløde smør, mens dejen ælter. Tilsæt salt og ælt dejen yderligere et par minutter efter alt smørret og saltet er tilsat, indtil dejen er glat og blank.
Dæk skålen med et klæde eller et låg og lad dejen hæve lunt i ca 1 time til dobbelt størrelse. Gør imens fyldet klar.
Rør marcipan, smør og sukker sammen til en ensartet remonce.
Skær æblerne i helt tynde både og vend dem med kanel.
Hæld dejen ud på en meldrysset bordplade og slå dejen sammen. Del dejen i to, og rul dejen ud til en stor tynd cirkel. Skær cirklen i 8 trekanter. Placer 2 æblebåde og 1 tsk remonce på den brede ende af trekanten – top evt med en lille tsk æblesmør, hvis du har det. Rul trekanten sammen fra den brede ende, så den ligner en croissant. Bøj enderne lidt ind, så hullet ind til remoncen er dækket. Placer dine horn på en bageplade med bagepapir, og gentag med den næste klump dej.
Lad dine kærnemælkshorn efterhæve tildækket i 30 min.
Pisk ægget med en smule salt og 1 tsk koldt vand, og pensl kærnemælkshornene med æggevasken. Drys med lidt grofthakkede hasselnødder og perlesukker.
Bag kærnemælkshornene ved 210 grader i ca 15 min til de er gyldne og gennembagte. Hold øje med dem, så de ikke får for meget. Lad hornene køle lidt af inden de nydes stadig lune.

Tina
12/12/2018 at 15:47 (6 år ago)Uhm de ser da bare for lækre ud, de skal bages til weekenden:-)
En glædelig 12.december ønskes og tak for opskrift:-)
pilenskoekken90
12/12/2018 at 20:06 (6 år ago)Det lyder dejligt Tina – tak og også en rigtig skøn december til dig <3
Mie
13/12/2018 at 10:53 (6 år ago)De lyder og ser så lækre ud. Jeg er i tvivl om, om du bager ved alm. ovn eller varmluft?
pilenskoekken90
14/12/2018 at 07:12 (6 år ago)Jeg bager ved alm ovn 🙂