Min julebageliste – mine bedste juleopskrifter


snebolde

I kender sikkert godt de der opskrifter man vender tilbage til år efter år – de der opskrifter som bare altid hitter og som er indbegrebet af vaskeægte julestemning hjemme hos jer. Sådan nogle opskrifter har jeg også stille og roligt samlet sammen de sidste par år. Og der en god håndfuld juleopskrifter, som jeg helt sikkert skal lave igen i år, da det er mine yndlingssmåkager og konfekt – og så ved jeg at min familie også elsker dem!

Nogle af opskrifterne er mine egne – men til sidst i indlægget får i også lige et link til to af mine julefavoritter, som ikke er udviklet i mit eget køkken, men som jeg helt sikkert skal lave igen i år.

Disse specier med appelsin, chokolade og pistacie er en sikker vinder hos hele familien, og jeg bager en kæmpe portion hvert år. Specier er så nemme at lave og hvis man er i virkelig god tid, så kan man lave en kæmpe portion dej og opbevare i fryseren indtil de skal bages. Vi laver dem altid uden pistacie, som der ellers er i opskriften, men de smager skønt både med og uden.

lakrids specier

Det er ikke alle der mener at lakrids hører sig til i julen – men de her lækre lakrids specier med tranebær og karamelliseret hvid chokolade bør altid have en plads i julekagedåsen, hvis du spørger mig. Det er en af mine yndlingssmåkager, som i princippet kan spises året rundt, men som jeg allerhelst nyder til jul. Som med appelsin specierne kan der forberedes en stor portion dej til fryseren, så den er klar når man gerne vil have friskbagte småkager.

snebolde

Hvis der er en opskrift jeg VIRKELIG ELSKER og kan anbefale så er det de her snebolde. De smager SÅ godt, og er meget bedre end den købte variant. Sneboldene er lavet med halv marcipan og halv nougat, overtrukket med mørk chokolade og rullet i knas, så de bliver lækre sprøde. De er et must i konfektskålen hvis du spørger mig.

ferrero rocher

Hjemmelavede ferrero rocher er også altid et kæmpe hit – denne variant er super simpel med hasselnødder, nougat og mørk chokolade <3

karamelsnitter

De her karamelsnitter med nougat og hasselnødder, der mest af alt minder om toffifee i smagen var et stort hit sidste år, så jeg tænker at de skal i konfektskålen igen i år.

blomme i madeira

Disse hjemmelavede blomme i madeira er seriøst hele familiens favorit – de smager virkelig også skønt, men er en af de lidt mere krævende konfektstykker. Jeg havde virkelig overvejet om jeg orkede at lave dem i år – mest fordi jeg ikke rigtig orker chokoladetempereringen. Men mon ikke jeg alligevel laver en portion, da der nok ellers bliver nogle lidt skuffede familiemedlemmer. For de er altså virkelig gode! Så hvis du har mod på at kaste dig ud i noget lidt mere tidskrævende konfekt, så vil jeg virkelig anbefale disse blomme i madeira.

Jeg har mange flere juleopskrifter end ovenstående – men dem jeg har nævnt her er et must i julekagedåsen og konfektskålen hjemme hos os. Og måske også hjemme hos jer? Derudover er der to opskrifter som jeg prøvede for første gang sidste år, som jeg absolut også skal lave igen – det er ikke mine egne opskrifter, så i får et par links i stedet:

Luksus havregrynskugler med marcipan, rom og kaffe – jeg har virkelig aldrig brudt mig synderligt meget om havregrynskugler, men med denne her luksus udgave er det en helt anden sag. Det blev hurtigt mit favoritstykke i konfektskålen sidste år, og der skal helt sikkert laves en kæmpe portion igen i år. Havregrynskuglerne er fyldt med marcipan, chokolade, rom og kaffe – rullet i kakaopulver. De smager seriøst godt, og får min varmeste anbefaling med på vejen.

Brunkager a la Mette Blomsterberg – en virkelig lækker brunkage med masser af smag og knas. Der er sikkert mange af jer der allerede har en brunkageopskrift som i altid bruger, men denne her skal alligevel have en anbefaling med på vejen. De er SÅ gode! (Forresten synes jeg ikke pistacienødderne er nødvendige – de er selvfølgelig ret fine at se på, men jeg synes ikke at man smager dem så meget, så jeg tror bare der kommer hasselnødder og mandler i min portion i år).

Jeg glæder mig allerede til at gå igang med julebagningen i år, og nogle gange er det altså meget rart at have nogle opskrifter, som man bare ved fungerer. Er der nogle opskrifter i bare altid tyer til i juletiden, eller noget konfekt som i synes hører sig julen til? Så skriv endelig en kommentar – det kunne jo være der skulle nogle flere opskrifter til samlingen <3

Rigtig dejlig onsdag til jer alle – og søde julekram, Pilen


 

 

4 Comments on Min julebageliste – mine bedste juleopskrifter

 1. SineV
  22/11/2018 at 17:34 (6 år ago)

  Ih, hvor ser det bare lækkert ud! Det er flere nye lækkerier, jeg helt sikkert skal prøve.

  Svar
  • pilenskoekken90
   25/11/2018 at 08:48 (6 år ago)

   Det er jeg glad for at høre <3

   Svar
 2. Mari
  25/11/2018 at 19:41 (6 år ago)

  Jeg er vild med specier og hvordan man kan lege med nye smage. Tak for inspitation:-)

  Svar
  • pilenskoekken90
   27/11/2018 at 08:11 (6 år ago)

   Dejligt at høre at listen kan bruges <3 specier er så skønne lige netop fordi de kan varieres i en uendelighed 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *