Nøddekager med amber chokolade og appelsin


nøddekager
Nøddekager med amber chokolade og appelsin – saftige og konfektagtige små kager der bare smager virkelig godt! Amber chokolade, hasselnødder og appelsin er et match made in heaven, og så passer smagen helt perfekt til den søde juletid vi går i møde.

Disse nøddekager er super simple at lave og kræver ikke meget tid i køkkenet. De holder sig saftige længe, og så får de nærmest en helt konfektagtig konsistens pga chokoladen og nøddemelet. Det er en kompakt og melfri lille kage, som man dog sagtens kan spise et par stykker af hvis du spørger mig.

Jeg forestiller mig at kagerne vil gøre sig godt til kaffen efter en julefrokost eller som en lille ekstra kage til eftermiddagshyggen sammen med en kop gløgg.

Jeg bruger Amber chokoladen fra Summerbird til kagerne. Den giver en helt fantastisk smag og konsistens til kagerne – og resten af chokoladepladen burde ikke være noget problem at få brugt. Herhjemme spiser vi den bare som snack.

Jeg bager kagerne i disse silikoneforme, som jeg fylder halvt op med dejen inden bagning.

Rigtig god bagelyst og søde kram, Pilen <3

nøddekage med appelsin
amber kage

nøddekager

Nøddekager med amber chokolade og appelsin

Saftige og konfektagtige små nødderkager med amber chokolade, appelsin og lidt mørk chokolade på toppen – super simple, men virkelig lækre.
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 100 g amber chokolade fra Summerbird
  • 80 g smør
  • 2 æg
  • 75 g rørsukker
  • 120 g ristede og afskallede hasselnødder
  • skal af 1 øko appelsin
  • 1 nip salt
  • 50 g mørk chokolade
  • 10 g smør

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde. Hak amber chokoladen groft og rør det ud i det smeltede smør så smør og chokolade smelter sammen til en ensartet blanding.
  • Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt.
  • Vend chokoladesmørret i æggesnapsen.
  • Blend 90 g af hasselnødderne til fint nøddemel, og blend de sidste 30 g groft.
  • Vend hasselnødder, appelsinskal og salt i dejen.
  • Fordele dejen i små muffinsforme – jeg har linket til hvilke forme jeg bruger længere oppe i indlægget, og jeg fylder disse forme halvt op.
  • Bag kagerne ved 180 grader traditionel ovn i 20-25 min. Pas på at de ikke får for meget.
  • Vend kagerne forsigtigt ud af silikoneformen og lad dem afkøle helt – gerne på køl.
  • Smelt den mørke chokolade og rør smørret ud i chokoladen.
  • Top de afkølede kager med en god klat mørk chokolade og drys med lidt hakkede hasselnødder, lidt chokoladekugler og guldstøv.
nøddekage med appelsin

Hvis du er til kager med appelsin, vil jeg virkelig også anbefale min appelsinmazarin med chokolade.


7 Comments on Nøddekager med amber chokolade og appelsin

  1. K. Stender
    21/11/2020 at 20:07 (4 år ago)

    Der mangler appelsin i ingredienslisten 😉

    Svar
    • pilenskoekken90
      21/11/2020 at 20:11 (4 år ago)

      Hov ja – og ret så vigtigt, så det er tilføjet nu! Tak fordi du skrev <3 🙂

      Svar
  2. Christina Riis
    22/11/2020 at 18:47 (4 år ago)

    Kan man bruge Gold chokolade fra Callebaut i stedet for Amber??

    Svar
  3. Mia
    11/12/2020 at 19:37 (4 år ago)

    Har du en ide til hvordan man kan kombinere med noget sorbet til nytår ?

    Svar
    • pilenskoekken90
      05/01/2021 at 19:12 (4 år ago)

      Er sikker på at de vil være rigtig gode med en citrussorbet af en art og måske lidt vaniljeis <3

      Svar
      • Anne
        20/10/2023 at 10:33 (1 år ago)

        Hvordan ved man om de er bagt færdig?

        Svar
  4. Lokalebasen
    04/04/2023 at 12:09 (2 år ago)

    Opskriften ser ud til at være nem og lækker
    og dekorationen er vidunderlig, jeg er inspireret!

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering




Comment *