Go Back
nøddekager

Nøddekager med amber chokolade og appelsin

Saftige og konfektagtige små nødderkager med amber chokolade, appelsin og lidt mørk chokolade på toppen - super simple, men virkelig lækre.
Antal 12 stk

Ingredienser
  

  • 100 g amber chokolade fra Summerbird
  • 80 g smør
  • 2 æg
  • 75 g rørsukker
  • 120 g ristede og afskallede hasselnødder
  • skal af 1 øko appelsin
  • 1 nip salt
  • 50 g mørk chokolade
  • 10 g smør

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde. Hak amber chokoladen groft og rør det ud i det smeltede smør så smør og chokolade smelter sammen til en ensartet blanding.
  • Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt.
  • Vend chokoladesmørret i æggesnapsen.
  • Blend 90 g af hasselnødderne til fint nøddemel, og blend de sidste 30 g groft.
  • Vend hasselnødder, appelsinskal og salt i dejen.
  • Fordele dejen i små muffinsforme - jeg har linket til hvilke forme jeg bruger længere oppe i indlægget, og jeg fylder disse forme halvt op.
  • Bag kagerne ved 180 grader traditionel ovn i 20-25 min. Pas på at de ikke får for meget.
  • Vend kagerne forsigtigt ud af silikoneformen og lad dem afkøle helt - gerne på køl.
  • Smelt den mørke chokolade og rør smørret ud i chokoladen.
  • Top de afkølede kager med en god klat mørk chokolade og drys med lidt hakkede hasselnødder, lidt chokoladekugler og guldstøv.