Kuvertbrød med durum


kuvertbrød
Sprøde og lækre kuvertbrød med durum – perfekte til suppe eller til en lille forret. Dejen er virkelig nem at arbejde med og de kan sagtens fryses, hvis man skal lave en større mængde til fx festlige lejligheder.

De her små kuvertbrød er så lækre og nemme at arbejde med. Du kan bage dem samme dag som du laver dejen, eller du kan koldhæve dejen til næste dag – det er op til dig alt efter hvornår du skal bruge brødene.

De her brød er perfekte til en omgang suppe eller til en lille forret. Vi nyder dem ofte med masser af smør til en varm skål suppe. Mums en god kombination. Og ellers fungerer de også godt som små sandwichbrød.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

kuvertbrød med durum

kuvertbrød

Kuvertbrød med durum

Lette små kuvertbrød med durum – de er lækre sprøde og perfekte til suppe eller forretter.
Antal 15 stk

Ingredienser
  

  • 350 g lunken vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 175 g durummel
  • 300 g tipo00 mel eller manitoba mel
  • 1 spsk olivenolie
  • 13 g salt

Sådan gør du
 

  • Hæld vand, sukker og gær i en stor røreskål og rør til gæret er opløst.
  • Tilsæt durummel og hvedemel og rør dejen sammen med dejkrogen på en røremaskine.
  • Tilsæt olivenolie og salt og ælt nu dejen i 10 minutter ved lav-medium hastighed. Skru op for hastigheden på røremaskinen til sidst og ælt dejen færdig til den slipper skålens sider og er helt glat og smidig.
  • Kom dejen i en olie-smurt bøtte – gerne en af gennemsigtig plast som fx en kondibøtte. Sæt et mærkat ved dejens højde, så du kan følge med i hvor meget den hæver.
  • Hvis du skal bage samme dag:
    Lad dejen hæve et lunt sted ved stuetemperatur i et par timer til den er hævet til næsten dobbelt størrelse.
  • Hvis du skal bage næste dag eller meget senere samme dag:
    Lad dejen hæve med ca 50% ved stuetemperatur og kom herefter dejen på køl i minimum 6 timer og gerne indtil næste dag. Herefter følger du opskriften som beskrevet nedenfor.
  • En time inden bagning varmer du ovnen op enten med en bradepande eller et bagestål – varm ovnen op til 230 grader traditionel ovn. Hav også gerne en bradepande i bunden af ovnen, som varmer med. Kog også noget vand klar i en elkedel.
  • Hæld den hævede dej ud på en bordplade drysset med durummel og drys med durummel på toppen. Hak dejen ud i lange baner. Herefter hakker du dejen ud på skrå til romber, og placerer brødene på et stykke bagepapir. Brødene må gerne ligge lidt tæt, men må ikke røre hinanden.
  • Skub brødene på bagepapiret ind på bagestålet eller over på den varme bageplade. Hæld kogende vand i bradepanden i bunden af ovnen.
  • Bag brødene i 5 minutter med damp ved 230 grader. Luk herefter dampen ud og tag bradepanden med vand ud af ovnen. Bag nu bollerne færdige i 12-15 minutter til de er gyldne og sprøde.
kuvertbrød

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opskrift Vurdering




Comment *