Karamel snitter med Nestlé kondenseret mælk


toffifee snitter

Indlægget er sponsoreret af Nestlé


Julen nærmer sig med hastige skridt, og i min verden betyder det julebag og konfekt i lange baner. Især konfekt er jeg fan af – små hapsere der kan nydes til en kop kaffe eller sammen med lidt tørret frugt og julenødder. Jeg begynder gerne ret tidligt med at lave konfekt, da jeg synes at det er noget der hører sig hele december til og ikke kun juledagene. Herhjemme spiser vi gerne julegodter alle dage i december.

Jeg plejer ikke at lave så mange forskellige slags konfekt, men nogle få som jeg ved at hele familien elsker. Og i år er endnu en konfekt-variant blevet tilføjet listen – nemlig disse ualmindeligt lækre Karamel snitter! Jeg har alle dage været fan af fusionen af karamel, nougat og hasselnødder. De smager virkelig godt, de er utrolig lette at lave og så vil jeg garantere for at de bliver et hit blandt årets julekonfekt.

Til snitterne har jeg brugt kondenseret mælk fra Nestle til at lave det lækre fudge-agtige karamellag. Kondenseret mælk er mælk tilsat sukker, og når det koges får det den lækreste karamelagtige smag og konsistens. Til snitterne her har jeg kogt den kondenserede mælk op med lidt brun farin og smør, hvilket giver en virkelig dejlig karamel som passer perfekt i både smag og konsistens til Karamel snitterne.

Et andet tip i lige kan få med på vejen er at koge dåsen med kondenseret mælk i en stor gryde med vand i 4 timer. Når dåsen er kogt færdig og kølet af, gemmer der sig den lækreste flydende karamel indeni. Perfekt som topping til morgengrøden eller til andet bagværk.

Nestle kondenseret mælk kan købes i de fleste supermarkeder – jeg plejer at finde dem i Rema1000 eller min lokale Føtex.

Skal der en ny konfekt variant på bordet i år, så foreslår jeg at du kaster dig ud i Karamel snitterne her. Det eneste de kræver er en lille smule tålmodighed mens lagene sætter sig. Til gengæld får du også en kæmpe portion, så der er konfekt til mange søde slikmunde.

Rigtig dejlig weekend til jer alle og søde julekram, Pilen <3

karamelsnitter karamelsnitter

Tip! Karamel snitterne er bedst hvis de nydes inden for en uges tid – det bliver dog helt sikkert ikke noget problem <3


INGREDIENSER (ca 40 stykker)

Bund

200 g havrekiks
100 ristede og afskallede hasselnødder
125 g smeltet smør

Karamel

1 dåse Nestlé kondenseret mælk
75 g brun farin
75 g smør
1 nip flagesalt

50 g ristede og afskallede hasselnødder

Nougatlag

400 g god nougat (brug en nougat af god kvalitet!)

Chokoladelåg

150 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
25 g glukosesirup

FREMGANGSMÅDE

Bund

Smelt smørret i en gryde og stil til side. Blend hasselnødder og havrekiks helt fint og hæld det i en skål. Tilsæt smørret og vend det hele godt sammen.

Placer en firkantet bagering (20*24 cm) på en bageplade beklædt med bagepapir – eller for alternativt en bradepande af samme størrelse med bagepapir.

Tryk kikseblandingen godt sammen i bageringen – sørg for at overfladen er jævn og at du kommer helt ud til kanterne. Stil bunden på køl mens du laver fyldet.

Karamel

Tænd ovnen på 200 grader traditionel ovn.

Hæld smør og brun farin i en tykbundet gryde og smelt det ved medium varme. Hæld den kondenserede mælk i gryden under omrøring og lad blandingen koge op – sørg for at røre konstant i karamellen da den ellers vil brænde på. Når karamellen koger, skru ned til svag varme og lad den småkage i 8-10 min (ikke længere!) under omrøring – indtil den er gylden og tyknet. Tilsæt flagesalt og hæld karamellen over den afkølede kiksebund. Glat overfladen, og bag bunden og karamellen ved 200 grader traditionel ovn i ca 5 min.

Tag bunden ud af ovnen. Skær hasselnødderne i halve og drys dem jævnt over karamellaget – tryk dem let ned i karamellen.

Stil bund og karamel på køl i minimum 30 min. Karamellaget må endelig ikke være for varmt når du hælder nougaten på.

Nougatlag

Smelt nougaten over vandbad og hæld den over det afkølede karamellag og hasselnødder. Tip forsigtigt formen for at få nougaten fordelt på hele overfladen. Stil formen tilbage på køl i minimum 1 time indtil nougaten er stivnet helt.

Chokoladelåg

Smelt chokoladen over vandbad og stil til side. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen mens du rører fra midten af skålen med en dejskraber – med små hurtige bevægelser. Fortsæt med at røre indtil al fløden er tilsat og til du har en blank ganache.

Tip forsigtigt formen for at få chokoladeganachen fordelt på hele overfladen. Stil formen tilbage på køl i minimum 2 timer – indtil alle lagene er stivnet og kolde.

Befri konfekten fra formen med en kniv og skær konfekten i små aflange snitter.

karamelsnitter


 

2 Comments on Karamel snitter med Nestlé kondenseret mælk

 1. Camilla
  09/10/2021 at 14:54 (3 år ago)

  Vil man kunne fryse dem og tage disse op, når de skal bruges ?

  Vh Camilla

  Svar
 2. happy mpo
  21/03/2023 at 01:12 (1 år ago)

  5 stars
  hello!,I love your writing so much! percentage we
  keep in touch more about your article on AOL? I need an expert
  on this house to unravel my problem. Maybe that
  is you! Taking a look ahead to look you.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *