Hjemmebagte pitabrød med krydrede kødboller og syltede rødløg


hjemmebagte pitabrød

Hjemmebagte pitabrød med krydrede kødboller og syltede rødløg – lækker og nem hverdagsmad, der også sagtens kan agere imponerende gæstemad. Når pitabrødene er hjemmebagte og de fyldes med lækre krydrede kødboller, hummus og syltede rødløg, så er det altså virkelig en ret der tager kegler. Luksus fastfood kan man næsten kalde det – bortset fra at pitabrødene selvfølgelig tager lidt tid. Men ventetiden er det hele værd.

Vi spiste de lækre pitabrød til aftensmad denne uge, og dagen efter spiste jeg rester både til frokost og aftensmad. Hvilket absolut ikke var dårligt – jeg kunne sagtens have sat dem på menuen endnu en aften.

De syltede rødløg og yoghurtdressing er prikken over i’et, så snyd endelig ikke dig selv for det lækre tilbehør.

Jeg håber at i alle får en skøn weekend – søde kram, Pilen <3

pitabrød

Tip! Du kan forkorte den første hævetid på pitabrødene til ca 1 time ved at øge mængden af gær til 25 g. Men jo længere de hæver med mindre gær – jo bedre smag i brødene efter min mening.


INGREDIENSER (6 pers)

Syltede rødløg

5 store rødløg
2 dl lagereddike
2 dl vand
2 dl sukker

Pitabrød (6 stk)

3 dl lunken vand
1 dl yoghurt
1 spsk olivenolie
1 tsk sukker
15 g gær
100 g grahamsmel
400 g hvedemel
10 g salt

Hæver 1,5 time. efterhæver 30 min. Bages ved 230 grader traditonel ovn i 12-14 min.

Krydrede kødboller

450-500 g hakket oksekød
2 fintrevede skalotteløg (alternativt 1 almindeligt løg)
2 fed hvidløg, presset
1/2 tsk chiliflager
1 tsk paprika
1 spsk spidskommen
1 stor håndfuld bredbladet persille, finthakket
1/2 dl rasp eller finhvalsede havregryn
1 æg
1,5 tsk salt
friskkværnet peber

Yoghurtdressing

1 dl yoghurt (fx tykmælk eller ymer – brug ikke en der alt for fedtfattig, da den ellers bliver meget tynd)
saft af 1/2 citron
1 tsk tahin
salt og peber

Fyld

Hummus
Rødt spidskål eller rødkål
Tomat
Agurk
Bredbladet persille
Granatæblekerner

FREMGANGSMÅDE

Syltede rødløg

Snit løgene fint på et mandolinjern. Hæld sukker, eddike og vand i en gryde og giv det et opkog så sukkeret opløses. Tag gryden af varmen, tilsæt rødløgene og vend det hele godt rundt. Hæld rødløg og eddikelagen i et patentglas, sæt låg på og lad det køle helt af. Sæt glasset i køleskabet når det ikke er helt varmt længere.

Pitabrød

Rør vand, yoghurt og sukker sammen. Tilsæt gær og rør gæret ud væsken til det er opløst. Tilsæt grahamsmel, olivenolie og halvdelen af hvedemelet og rør det sammen til en klistret masse. Tilsæt resten af hvedemelet og salt og ælt dejen godt sammen til den er elastisk. Dæk skålen med et viskestykke og lad den hæve i ca 1,5 time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 6 lige store stykker. Form stykkerne til boller med at samle dejen under sig selv. Rul hver bolle ud til et fladt pitabrød med en diameter på ca 15 cm (sørg for at have nok mel på bordpladen til dette), og placer brødene med god afstand imellem hinanden på to stykker bagepapir. Dæk brødene med to viskestykker og lad dem efterhæve i 30 min.

Tænd ovnen på 230 grader traditionel ovn og varm en bageplade op i ovnen til samme temperatur.

Skub bagepapir med brød over på den varme bageplade og bag en plade af gangen i 12-14 min. – til pitabrødene popper op og bliver gyldne og sprøde.

Krydrede kødboller

Rør alle ingredienserne til farsen sammen og tril farsen til små kødboller (ca 3 cm i diameter). Varm en stor pande godt op med olivenolie og hæld alle kødbollerne på panden. Steg kødbollerne gyldne på alle siderne ved at ryste panden indimellem, så de vender sig. Steg kødbollerne i ca 5 min – tjek at de er gennemstegte.

Yoghurtdressing

Rør tahin og citronsaft sammen til en ensartet blanding. Tilsæt yoghurten og smag til med salt og peber.

Fyld

Åben pitabrødene og fyld dem med hummus, fintsnittet rødt spidskål, grøntsager, kødboller, syltede rødløg og top med yoghurtdressing, bredbladet persille og granatæblekerner.

opskrift pitabrød


 

2 Comments on Hjemmebagte pitabrød med krydrede kødboller og syltede rødløg

  1. Nina
    29/03/2018 at 16:09 (7 måneder ago)

    Hej Pilen tak for dine fine opskrifter. hav en god dag 🙂

    Svar
    • Pilen
      30/03/2018 at 17:27 (7 måneder ago)

      Selv tak fordi du følger med <3

      Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *