Kanelsnegle muffins med et twist af appelsin


verdens bedste kanelsnegle
Bløde og luftige kanelsnegle bagt i muffinforme – og med et twist af appelsin og masser af snasket remonce. De er virkelig lækre, og både Jonas og min søster mente at det var de bedste kanelsnegle jeg havde bagt. Så det bliver vidst ikke sidste gang de skal bages. Appelsinskallen i dejen gør at de smager helt af jul, men det kan sagtens udelades hvis man er mere til den traditionelle udgave.

Disse kanelsnegle har jeg bagt i muffinforme, hvilket gør at de bliver dejligt svampede og uden tørre kanter – desuden holder muffinformene på fyldet, så der ikke er noget der flyder ud. Så det er altså ikke en dårlig idé. For kanelsnegle er nu bedst når de er dejligt svampede med masser af fyld.

Rigtig god bagelyst – og søde kram, Pilen <3

kanelsnegle kanelsnegle muffins


Tip! Hvis du ikke har en muffinform i metal der kan indeholde 20 muffins, så kan du bare bage dem af to omgange – eller du kan lave 12 kanelsnegle i muffinsforme og resten i en springform til en kanelsneglekage – den skal dog bages 2-3 minutter længere for at blive helt gennembagt, da kanelsneglene jo står helt tæt.

INGREDIENSER (ca 20 stk)

Gærdej
25 g gær
2,5 dl sødmælk
2 spsk sukker
1 æg
525 g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
revet skal af 1,5 øko appelsin
100 g blødt smør

1 æg til pensling

Remonce
185 g brun farin
25 g sirup
200 g blødt smør
4 tsk stødt kanel

Glasur
flormelis
vand

FREMGANGSMÅDE

Lun sødmælken så den er stuetempereret og hæld mælken i en røreskål. Rør gær og sukker ud i mælken til det er opløst og rør ægget ud i blandingen. Tilsæt hvedemel, kardemomme og appelsinskal og ælt dejen godt igennem i ca 5 min. Tilsæt det bløde smør lidt af gangen, mens dejen ælter videre og ælt den godt igennem til den bliver blank og slipper skålens sider. Tilsæt til sidst salt og ælt dejen igennem 1 minuts tid.

Dæk skålen med et løst låg eller viskestykke og lad dejen hæve i ca 45 min.

Lav remoncen ved at røre alle ingredienserne godt sammen til en ensartet blanding – sørg for at der ikke er små lommer af smør i remonce.

Slå dejen sammen, og rul den ud på en bordplade drysset let med mel til et stort rektangel på ca 30*50 cm. Smør remoncen ud på hele dejen og rul den på det lange led, så du har en lang pølse på 50 cm. Stræk dejen lidt så den bliver længere (ca 65-70 cm). Skær sneglene ud med en savtakket kniv, så du har ca 20 snegle – mine snegle var 3,5 cm høje.

Placer sneglene i 20 muffinsforme – gerne både papirforme placeret i en metalform. Dæk sneglene til med et viskestykke og lad dem efterhæve 30 min.

Pisk ægget sammen med 1 tsk koldt vand og et nip salt. Pensl sneglene med æggevasken.

Bag sneglene i ca 14-15 min ved 210 grader traditionel ovn. De skal blive gyldne på toppen.

Lad sneglene køle let af inden du pynter dem med glasur. Jeg har blot rørt en tyk glasur sammen af flormelis og lidt vand og puttet i en sprøjtepose. Herefter er glasuren sprøjtet ud i tynde spiraler på sneglene.

kanelsnegle muffins verdens bedste kanelsnegle


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *