Lakrids specier med tranebær og karamelliseret hvid chokolade


lakrids småkager

En god sprød julesmåkage går man aldrig galt i byen med her til jul – og slet ikke når de er hjemmebagte. De klassiske småkager lader jeg min mormor og farmor om, for dem kan jeg altså ikke hamle op med. Der er bare noget smag af barndom over mine bedsteforældres hjemmebag. Til gengæld kan jeg diske op med andre småkagevarianter, som helt sikkert også hitter her til jul.

Derfor lavede jeg i sidste uge to ruller specier med to forskellige smage. Jeg elsker specier, fordi de er så lette at lave, fordi de bare smager skønt og så kan fyldet og smagen varieres i en uendelighed.

Hvert år laver jeg disse klassiske appelsin specier med chokolade – de er både et hit med og uden pistacie. I år har jeg til gengæld også lavet disse lækre lakrids specier med tørrede tranebær og karamelliseret hvid chokolade. Og selvom lakrids måske ikke er så julet, så synes jeg virkelig de hitter. Og det er jeg bestemt ikke ene om at synes.

Kombinationen af lakrids, tranebær og den karamelliserede hvide chokolade smager virkelig skønt. Dejen kan opbevares på køl eller frys indtil småkagetrangen bliver for stor – og så er der friskbagte sprøde småkager lige ved hånden. Haps!

Rigtig dejlig dag til jer alle og søde juleknus, Pilen <3

lakrids specier  specier med tranebær


INGREDIENSER (ca 30-35 stk)

75 g flormelis
75 g rørsukker
200 g blødt smør
250 g hvedemel
15 g RAW liquorice powder
75 g tørrede tranebær
75 g karamelliseret hvid chokolade (fx Amber fra Summerbird)

FREMGANGSMÅDE

Hak chokoladen groft.

Ælt blødt smør, flormelis, rørsukker, bagepulver, lakridspulver og hvedemel godt sammen indtil det er ensartet – dejen kan også samles på en røremaskine med en spatel. Tilsæt tranebær og hakket chokolade og saml dejen hurtigt. Rul dejen til en aflang pølse med en diameter på ca 4 cm. Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den på køl i minimum 1 time – eller på frys hvis det skal gå lidt hurtigere.

Efter minimum 1 time tages rullen ud af køleskabet og med en takket kniv skæres småkagerne i ca 4-5 mm tykkelse. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir og bag en plade af gangen ved 180 grader alm ovn i 12-14 min. De skal være let gyldne i kanterne og lyse i midten.


 

3 Comments on Lakrids specier med tranebær og karamelliseret hvid chokolade

 1. Lise Strand
  10/11/2021 at 19:02 (3 år ago)

  Hej.

  Kan jeg bruge andet end kamelliseret hvid chokolade til specierne ?.- evt. almindelig hvid chokolade ?

  På forhånd tak for svar.

  Svar
  • pilenskoekken90
   19/11/2021 at 09:22 (3 år ago)

   Ja du kan sagtens bruge almindelig hvid chokolade som alternativ 🙂

   Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Lakrids specier med tranebær og karamelliseret hvid chokolade

 1. […] er ikke alle der mener at lakrids hører sig til i julen – men de her lækre lakrids specier med tranebær og karamelliseret hvid chokolade bør altid have en plads i julekagedåsen, hvis du […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *