Snebolde med nougat og marcipan

snebolde opskrift

Snebolde er en evig konfektklassiker som de fleste af os nok kender – og snebolde er jeg kæmpe fan af. Især Summerbirds snebolde der indeholder både nougat og marcipan – endnu mere fan. Disse hjemmelavede snebolde er mindste lige så gode, og jeg lover at de vil vække begejstring og jubel.

Sneboldene er lavet på halv nougat og halv marcipan, hvorefter de er overtrukket med mørk chokolade og rullet i en blanding af perlesukker, kokos og flormelis for at få den helt rigtige sprødhed på skallen. Haps!

Disse snebolde bliver helt sikkert en fast del af konfektskålen til jul fremover, og jeg elsker at de er så simple, men samtidig så ualmindelig lækre.

Det eneste sneboldene kræver er at du lige får fat i en silikoneform som denne her, men så har du jo også til snebolde-produktionen de næste mange år. Jeg tror jeg skal have fat i to forme mere – når man får store bestillinger fra familien er det en fordel ikke kun at kunne lave 12 stykker af gangen.

God fornøjelse med sneboldene og masser af søde kram fra Pilen <3

luksus snebolde


INGREDIENSER (12 stk)

100 g god nougat (fx Summerbird nougat)
100 g marcipan
250 g god mørk chokolade (det er nemmere at arbejde med en større mængde)
5 spsk kokosmel
4 spsk perlesukker
4 spsk flormelis

FREMGANGSMÅDE

Find en silikoneform frem med 24 små halvkugler (3 cm i diamater) – som fx denne her. Pres marcipan ud i halvdelen af hullerne, og skær dem til så de flugter med overfladen på formen. Smelt nougat og fyld det i den anden halvdel af hullerne – lad der være ca 1 mm fri op til kanten. Sæt formen med nougat og marcipan på køl i ca 45 min til nougaten har sat sig helt.

Tag forsigtig marcipan-halvkuglerne ud af formen og stil dem til side. Smelt 50 g chokolade, og hæld det ud over nougat-halvkuglerne. Glat ud med en paletkniv og skrab den overskydende chokolade væk. Placer hurtigt marcipanen ovenpå chokoladedelen, så du får 12 fine runde kugler. Sæt formen på køl i ca 15 min. Forbered imens ingredienserne til overtrækket.

Blend perlesukker og kokosmel i en minihakker, så det får en lidt finere konsistens – men det skal ikke blendes til mel. Hæld det i en skål. Smelt og temperer de resterende 200 g chokolade – det er vigtigt at den har en arbejdstemperatur på 31-32 grader når kuglerne overtrækkes, så skallen bliver sprød. Dyp forsigtigt kuglerne i chokoladen og tril dem straks i kokos-sukker-blandingen. Sørg for at trille dem godt rundt i kokos-sukkeret så skallen bliver helt dækket. Rul evt kuglerne hurtigt i hånden, og stil sneboldene på køl i 5 min.

Hæld flormelis i en skål og rul kuglerne i flormelis så de er helt dækket. Hæld kugler i en sigte og ryst forsigtigt så det overskydende flormelis drysser af.

Opbevar kuglerne på køl indtil servering – god fornøjelse og god jul <3

hjemmelavede sneboldeIndlægget indeholder affiliatelinks!


2 Comments on Snebolde med nougat og marcipan

  1. Anika
    29/11/2020 at 09:45 (4 år ago)

    Kan man bruge faste forme (de gennemsigtige til fyldte såchokolader) istedet

    Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Snebolde med nougat og marcipan

  1. […] og fremmest vil jeg igen fremhæve de her luksus snebolde, som er inspireret af Summerbird. Halv nougat, halv marcipan, et tykt lag mørk chokolade og en […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *