Mazarinkage med appelsin, hasselnødder og nougat


hasselnøddemazarin

Lækre og saftige mazarinkager bliver jeg aldrig træt af – og denne mazarinkage med appelsin, hasselnødder og nougat er ingen undtagelse. Den smager virkelig skønt og julet, og så er den lækker saftig pga nøddemelet. Det gør at den nærmest ikke kan blive tør.

Hvis du trænger til en simpel kage, der ikke tager lang tid at lave, så er denne julemazarin et virkelig god bud – simpelt men virkelig lækkert. Noget jeg altid er fan af når der opstår en akut kagetrang. Hvilket sker ret så ofte.

Rigtig god bagelyst – søde kram, Pilen <3

mazarinkage med appelsin mazarinkage med appelsin


INGREDIENSER (8 pers)

150 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg, stuetempererede
20 g hvedemel
75 g ristede og afskallede hasselnødder
skal af 1 øko appelsin
1 nip flagesalt
100 g god nougat (jeg bruger Summerbirds nougat, som smager helt fantastisk!)

FREMGANGSMÅDE

Bland marcipan og sukker ved at ælte det godt sammen. Tilæt det bløde smør og pisk det sammen til en cremet blanding. Tilsæt æggene, et af gangen, mens du pisker og pisk dejen til den bliver helt lys, luftig og cremet.

Blend hasselnødderne til hasselnøddemel og bland det med hvedemelet. Vend blandingen i dejen sammen med flagesalt. Rør appelsinskal i dejen og hæld dejen i en kvadratisk form (ca 20*20 cm) foret med bagepapir og bag kagen ved 180 grader i ca 30 min. Hold øje med kagen efter 25 min så den ikke bliver overbagt.

Lag kagen køle helt af i køleskab. Smelt nougaten og fordel det på den afkølede kage – lad ca 1 spsk smeltet nougat være tilbage. Lad nougaten sætte sig på køl og hæld den sidste spsk smeltede nougat i en lille sprøjtepose eller et kræmmerhus i bagepapir.

Klip et lille hul i spidsen af sprøjteposen/kræmmerhuset og sprøjt nougat i zig zag mønster ud over den afkølede kage så du får et fint mønster.

Drys kagerne med lidt guldstøv og pynt evt med lidt rød skovsyre.

hasselnøddemazarin


4 Comments on Mazarinkage med appelsin, hasselnødder og nougat

 1. LHJ
  27/11/2018 at 08:55 (4 år ago)

  Hold da op, den lyder virkelig lækker! Ved du, hvor længe hjemmelavet hasselnøddemel kan holde sig? Kan man fx lave det en fire-fem dage i forvejen?

  Svar
  • pilenskoekken90
   30/11/2018 at 08:33 (4 år ago)

   Den er så lækker <3 Har ikke rigtig prøvet at opbevare det i en længere periode, men jeg vil gætte på at det godt kan holde sig 4-5 dage. Men vil nok ikke lade det stå alt for længe, da jeg tror det mister lidt smag så. Rigtig god bagelyst <3

   Svar
   • LHJ
    08/12/2018 at 07:57 (4 år ago)

    Tusind tak for svar 🙂
    Og glædelig december!

    Svar
    • pilenskoekken90
     11/12/2018 at 07:53 (4 år ago)

     Tak og i lige måde <3

     Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *