Årets adventskrans og julestemning i det lille hjem


adventskrans
Jeg ved ikke med jer, men jeg har så småt været i julestemning en lille uges tid nu. Hvilket betyder at der også er pyntet op herhjemme, og julemusikken spiller for fulde blæs. Derudover har jeg i år været ude i god tid med årets adventskrans, som jeg selv har lavet fra bunden. Og i kan sagtens nå at binde jeres adventskrans endnu – der er jo lige et par dage til første søndag i advent.

I år valgte jeg at kaste mig ud i at binde min egen adventskrans – noget som jeg har absolut ingen erfaring med eller forstand på. Men med lidt youtube hjælp og en masse inspiration på nettet, så fik jeg altså bundet denne her ret fine (synes jeg i hvert fald selv) adventskrans med smukke rødlige hortensia.

Om kransen er bundet “korrekt” aner jeg ikke – men blomsterne sidder i hvert fald fast og skulle gerne tørre pænt ud, så kransen holder hele december måned. Jeg valgte at lave min krans med hortensia, da jeg havde set et billede af den fineste hortensia krans i Femina – og derudover har jeg fået inspiration af dygtige Poppy Kalas (som laver de smukkeste dekorationer med tørrede blomster).

Det viste sig dog at det ikke var særlig let af få fat i hortensia på denne årstid – det lykkedes dog efter utallige besøg hos en masse forskellige blomsterhandlere. Og hvis du bor i Århus området kan jeg tippe om at der nu igen er hortensia i Alexandra Blomster på Rådhuspladsen – det var der i hvert fald i dag (torsdag) da jeg sidst var forbi. Men ellers ring og hør om de har nogle på lager.

Jeg lavede en ret stor krans fordi min oprindelige tanke var at der skulle stå fire bloklys i midten. Det endte dog med at jeg hellere ville have fire høje og slanke lys i selv kransen, så i princippet kunne den sagtens have været mindre. Men jeg synes nu den er virkelig smuk når den står og fylder på vores spisebord herhjemme med de mange fine hortensia og de høje lys. Man kan jo freestyle ret meget med de andre blomster i kransen, men jeg vil anbefale at spørge din lokale blomsterhandler hvilke blomster der tørrer pænt ind, så kransen holder sig pæn hele december måned.

adventskrans hortensia krans

Nedenfor får i en lille liste over de ting jeg har brugt til kransen:

– en stor halmkrans (ca 35 cm i diameter)
– ståltråd
– minimum 6 store stilke røde hortensia (gerne flere, hvis kransen godt må fylde lidt)
– orange/røde ilexgrene med bær
– grønne grene med blade
– forskellige blomster der tørrer pænt – jeg fik fat i nogle fine lyserøde blomster
– guldglimmer
– holdere til stearinlys – jeg har brugt disse fra Nordal
– stearinlys – jeg købte disse fra Ester & Erik i en mørk bordeaux (tjek deres hjemmeside for nærmeste forhandler). Jeg har desuden købt et par ekstra lys, hvis nogle af dem nu skulle brænde ud lidt før jul.

Hortensia og de grønne grene klippede jeg i mindre buketter, og så startede jeg ellers med at binde og fylde kransen med disse to. Da hele kransen var dækket pyntede jeg med de andre typer af blomster og bær – dette gjorde jeg blot ved at fæstne dem forsigtigt imellem hotensiabuketterne. Der er små snore omkring halmkransen, som jeg fæstnede pynten i. Til sidst gav jeg kransen et drys guldglimmer – der findes sikkert noget der er beregnet til blomsterdekorationer, men jeg brugte altså bare spiseligt guldglimmer.

hortensia krans

Selve det at binde kransen anede jeg intet om før jeg gik igang – men man kan heldigvis finde masser af gode videoer på youtube, der demonstrerer hvordan man binder en krans. Fx denne her video.

Som i måske kan se på billederne så byggede jeg lidt videre på kransen efter jeg første havde bundet den, hvor stagen stod i midten. Men da der kom de høje lys i savnede jeg lidt mere volumen, så den fik lidt ekstra hortensia og lidt af de lyserøde blomster der gav lidt højde. Men igen, så er det jo kun fantasien der sætter grænser!

adventskrans adventskrans

Der er simpelthen så mange af jer der har skrevet så mange søde ord om min krans på instagram, og det er virkelig dejligt at i også selv får lyst til at kaste jer ud i projektet. Næste år tænker jeg at lave en lidt mere udførlig guide med fx video eller step by step billeder. Men jeg håber alligevel i kan finde lidt inspiration – og hvis i kaster jer ud i en hortensia krans, så tag mig endelig på instagram med @pilenskoekken, så jeg kan se jeres adventskranse <3

Glædelig jul og søde kram, Pilen <3


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *