Hjemmelavede flødeboller med hindbær, chili og lakrids

IMG_6076

Velkommen til flødebollefest i Pilens Køkken! Jeg ELSKER flødeboller – og jeg har virkelig ikke en stopklods når det kommer til flødeboller. Altså dem fra Summerbird eller de hjemmelavede. Det kan nemlig hurtig blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke kan nøjes med en enkelt flødebolle fra Summerbird når man først er gået igang. Heldigvis er det slet ikke så svært at lave sine egne flødeboller, og så kan man jo spise lige så mange man har lyst. Plus lidt ekstra under produktionen.

Denne her version af flødeboller er inspireret af den nye LOVE lakrids fra Johan Bülow, hvor hovedingredienserne er lakrids, chili, mørk chokolade og hindbærstøv. Helt fantastisk smagskombination hvis du spørger mig – og hvis chilien skræmmer dig undlader du den bare. Men man kan jo tilsætte den mængde der passer lige til ens smagsløg.

Den store kunst ved flødeboller er helt sikkert sprøjteteknikken og overtræk, og her hos mig bliver de altså heller ikke lige pæne allesammen. Men hey – man skal jo også kunne se at de er hjemmelavet. Og bare fordi de ser lidt rustikke ud, så smager de ikke dårligere af den grund.

Så der er altså ikke nogen undskyldning for at kaste sig ud i flødebolleprojektet. Og det er mega hyggeligt hvis man står to i køkkenet, så man kan hjælpe hinanden med overtræk og pyntning.

Det er lidt svært når man kun er en person at pynte flødebollerne inden de størkner (hvis den er tempereret korrekt). Især når man står med hænder og ansigt fuld af chokolade og gerne vil overtrække dem alle inden chokoladen bliver for kold. Så kald lige på assistance i køkkenet så du kan få en hjælpende hånd til at drysse lidt hindbærstøv eller lakridspulver på efterhånden.

Jeg har efterhånden prøvet mange forskellige teknikker til at overtrække flødeboller. Den der endnu har fungeret bedst for mig er altså at smelte og temperere en MEGET stor portion chokolade, og derefter hælde chokoladen i en dyb kop, så man kan dyppe flødebollen i koppen med chokolade. Så slipper man for alt for meget chokoladegris, og de bliver næææsten lige.

Men kast dig endelig ud i flødebolle produktionen – det er hyggeligt, slet ikke så svært og så smager de bare alt for godt.

IMG_6058

Ingredienser (20 stk)

175 g marcipan
2 tsk Raw Liquiroce Powder fra Johan Bülow
cayennepeber eller stødt stærk chili ? smag til!
110 g sukker
60 g glukosesirup
45 g vand
75 g pasteuriserede æggehvider
1,5 spsk sukker
20 g hindbærpulver frysetørret
250-300 g mørk chokolade 50-60 % (brug gerne 400 g, da det er nemmere at temperere og overtrække)

Fremgangsmåde

Ælt marcipan med lakridspulver og chili/cayenne. Tilsæt chili lidt af gangen og smag til så det passer til din smagsløg. Den skal ikke være for stærk – det skal bare være så man lige kan smage chilien.
Rul marcipanen ud i en højde på 2-3 mm på et bord let drysset med flormelis. Stik bunde ud med en lille udstikker på ca 3 cm (jeg brugte et snapseglas). Fortsæt indtil du ikke har mere marcipan. Placer bundende på bagepapir og bag dem 3 min ved 200 grader alm ovn, så de bliver meget let bagt. Lad bundene køle af.

Pisk æggehvider og 1,5 spsk sukker til det er næsten stift. Kog vand, sukker og glukosesirup til en temperatur på 117 grader. Når sukkermassen har nået 117 grader tilsættes det i en tynd stråle til æggehviderne mens der piskes. Herefter piskes hele massen i 12-15 min til massen er helt stiv. Tilsæt hindbærpulver pisk det i. Put massen i en sprøjtepose med stor rund tylle, og sprøjt marengsen forsigtigt ud på bundene i små toppe. Sæt flødebollerne i et køligt rum i 2-3 timer, indtil de er tørret lidt på overfladen.

Smelt og temperer chokoladen. Hæld chokoladen i en dyb kop med plads til at du kan få en flødebolle ned i. Dyp nu forsigtigt flødebollen i chokoladen, lad den dryppe kort af og stil den på en plade beklædt med bagepapir eller sølvpapir. Drys med frysetørret hindbærpulver eller lidt ekstra lakrids.
Lad flødebollerne stivne, og sæt dem eventuelt i køleskabet. Og så er der ikke andet for end at gå i krig med de lækreste hjemmelavede flødeboller.

Velbekomme!

IMG_6102

1 Comment on Hjemmelavede flødeboller med hindbær, chili og lakrids

 1. Flemming Petersen
  31/03/2020 at 23:54 (3 år ago)

  Prøv at kigge på Ærli Flødeboller fra Sweetnorth
  Jeg garanterer vi bliver store.
  Vi bygger netop nu produktionsanlæg i Haarby

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *