Mazarinkage med chokolade og solbær


mazarinkage

Hvis jeg kun måtte vælge én slags kage, så ville valget stå mellem mazarinkage og brownie. Hvilket faktisk ikke er et helt nemt valg – men jeg må indrømme at denne her simple mazarinkage med chokolade og solbær straks er havnet i toppen af yndlingskager herhjemme.

Mazarinkagen er virkelig saftig og har en skøn smag af amaretto, mørk chokolade og syrlige solbær – en helt magisk kombination hvis du spørger mig. Og vist også hvis du spørger de heldige der fik lov at smage.

Og det bedste af det hele – kagen er virkelig nem at lave. Det tager sådan ca 10 minutter at røre kagen sammen, og så handler det egentlig bare om tålmodighed, da kagen altså er bedst kold. Lidt ligesom en brownie der skal sætte sig til dagen efter.

Har man ikke tålmodigheden smager den nu også fantastisk mens den stadig er lun.

Hvis du har planer om at forkæle familie, venner eller kæreste med en lækker kage i weekenden, så er denne mazarinkage et virkelig lækkert bud – som ikke kræver vilde teknikker og flere timer i køkkenet.

Husk endelig at tagge mig med @pilenskoekken #pilenskøkken på instagram hvis i bager kagen her (eller bruger nogle af mine andre opskrifter) – jeg vil så gerne se jeres lækkerier !

God weekend til jer alle og søde kagekram fra Pilen <3

mazarinkage med chokolademazarinkage med solbær

Tip 1. Hvis du bruger friske solbær skal kagen muligvis bages lidt kortere end angivet her i opskriften, da de frosne solbær forlænger bagetiden. Hold øje med kagen efter 20 min, og tjek med en pind at kagen er gennembagt uden at blive tør.

Tip 2. Kagen kan sagtens gemmes i køleskabet, men vent med at pynte kagen til lige inden servering. En del af kagens lækkerhed skyldes den stadig flydende ganache på toppen. Rester smager dog stadig godt selvom ganachen er blevet fast på køl.

Tip 3. Du laver selv chokoladespåner ved at køre en kniv henover en tyk chokoladeblok – det er vigtigt at chokoladen har stuetemperatur, da chokoladen ellers ikke vil rulle til fine spåner.

mazarinkage med chokolade


INGREDIENSER (8 pers)

Mazarinkage

100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
1,5 spsk amaretto
35 g hvedemel
50 g mørk chokolade
50 g solbær (jeg har brugt frosne)

Pynt

100 g mørk chokolade
80 g fløde
20 g glukosesirup
chokoladespåner
crispy pearls
rød skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Mazarinkage

Rør marcipan og sukker sammen. Tilsæt smørret og pisk smørret ind i marcipanen til en ensartet blanding. Tilsæt æggene, et ad gangen, mens der piskes imellem hvert æg – indtil dejen bliver lys og luftig. Vend amaretto og hvedemel i dejen med en dejskraber. Hak chokoladen groft og rør den i dejen.

Hæld dejen i en springform (20 cm) med bagepapir i bunden og fordel solbærrene på toppen. Glat overfladen ud med en ske, og bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 25-30 min. Tjek med en pind at kagen er gennembagt – den må endelig ikke få for meget.

Lad kagen køle helt af i køleskab – gerne til dagen efter. Eller minimum 4 timer.

Pynt

Hak chokoladen groft og smelt chokoladen. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld det over den smeltede chokolade. Rør fra midten af skålen med en dejskraber med små hurtige bevægelser – til blandingen samler sig til en blank ganache. Lad ganachen sætte sig lidt ved stuetemperatur (30-45 min).

Top den kolde kage med ganache og pynt med chokoladespåner, crispy pearls og rød skovsyre. Server kagen med det samme.

mazarinkage amaretto


 

6 Comments on Mazarinkage med chokolade og solbær

 1. Cecilie
  27/04/2017 at 13:38 (5 år ago)

  Hvor vigtigt er det, at den serveres med det samme? Bliver den meget kedelig, hvis jeg serverer den 5 timer efter at jeg har smækket den sammen?

  Svar
  • Pilen
   27/04/2017 at 21:46 (5 år ago)

   Kære Cecilie 🙂 Kagen kan du sagtens lave dagen før – men hvis man gerne vil have en lidt flydende ganache skal ganachen først på inden servering. Den kan sagtens stå i køleskabet med ganache og pynt, men ganachen vil sætte sig og blive mere fast i konsistensen. Den smager dog stadig skønt! <3
   Kram, Pilen

   Svar
 2. Kathrine
  12/06/2017 at 06:32 (5 år ago)

  Hej Camilla 🙂
  Kan denne kage fryses, hvis jeg vil lave den i forvejen?

  Svar
  • Pilen
   12/06/2017 at 07:27 (5 år ago)

   Kære Kathrine. Jeg har ikke prøvet det, men jeg tror godt det kan lade sig gøre – jeg tror dog at den godt kan blive lidt fugtig af en optøning. Og så ville jeg også vente med pynten til den skal serveres 🙂

   Skriv endelig hvis du prøver om det går godt 🙂

   Søde kram, Pilen <3

   Svar
 3. astrid
  22/10/2017 at 21:53 (5 år ago)

  Tak for virkelig lækre opskrifter. Jeg holder fødselsdag på fredag og vil bla lave dine karamelkager med hindbær. Jeg overvejer også en mazarinkage. Jeg er dog i tidspres. Kan jeg bage en mazarinkage onsdag og så putte creme og frugt på fredag inden servering. Jeg vil opbevare bunden i køleskabet..mon det går tror du?

  Svar
  • Pilen
   25/10/2017 at 08:51 (5 år ago)

   Kære Astrid. Du kan sagtens bage mazarinkagen på forhånd og så pynte med creme og frugt inden servering 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *