Æbleskiver med hindbærcoulis og chokoladeganache


æbleskiver opskrift

Hvem siger at æbleskiver kun hører sig til eftermiddagshyggen med et glas gløgg eller varm kakao? Hvad med at servere æbleskiverne som en smuk dessert anrettet med hindbærcoulis, flormelis og tempereret chokolade? Jeg er fan.

Æbleskiver er noget der for mig er indbegrebet af hygge og jul – og noget som vi i vores familie altid har samles om. Opskriften her er faktisk også lavet med udgangspunkt i min farmors æbleskiver. For de smager simpelthen så dejligt!

I får opskriften på en æbleskivedessert – men i kan sagtens bare lave æbleskiverne til eftermiddagshyggen og servere dem med det tilbehør i bedst synes om. Æbleskiverne i sig selv er lækre luftige og saftige!

Men hvis du overvejer at lave en lidt anderledes dessert til en julefrokost eller du bare har lyst til at klæde æbleskiverne lidt finere på, så prøv udgaven her med frisk hindbærcoulis og tempereret chokolade. Og er du meget chokoladeglad kan du gemme et stykke chokolade inde i hver æbleskive, så man får en lille chokolade surprise. Haps!

Glædelig 1. søndag i advent til jer alle – jeg håber i får en dejlig dag med masser af julehygge.

Julehjerter og søde hilsner fra Pilen <3

æbleskiver med kardemomme


INGREDIENSER (25 stk)

Hindbærcoulis

150 g frosne hindbær
75 g sukker
1/2 vaniljestang
1 spsk citronsaft

Chokoladesnirkler

50 g god mørk chokolade (fx Valrhona Caraibe)

Æbleskiver

125 g smeltet smør
3 spsk sukker
4 æg
4 dl kærnemælk
250 g hvedemel
1 nip salt
0,5 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
revet skal fra 1 øko citron

Pynt

frysetørrede hindbær
flormelisskovsyre

FREMGANGSMÅDE

Hindbærcoulis

Bring alle ingredienserne i kog, skru ned til lav varme og lad det simre i ca 5 min. Si massen fri for kerner og lad det køle helt af.

Chokoladesnirkler

Temperer chokolade og smør lidt chokolade ud på et stykke kageplast. Kør en spatel med riller igennem chokoladen og sno kageplasten med chokolade indad. Læg kageplasten i et langt rør (jeg brugte et køkkenrullerør) og sæt det på køl til det har sat sig. Befri forsigtigt snirklerne fra kageplasten.

Æbleskiver

Del æggene i blommer og hvider og pisk hviderne helt stive, og sæt dem til side. Pisk blommer med sukker, tilsæt kærnemælk og smeltet smør og rør det sammen. Bland de tørre ingredienser i en skål og rør den våde masse i. Tilsæt citronskal og rør rundt. Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen uden at slå luften ud af dejen.

Varm æbleskivepanden op og smelt lidt smør i hvert hul. Fyld æbleskivedej op til kanten i alle hullerne og lad dem bage til de er let gyldne. Vend dem herefter en kvart omgang, lad dem stege kort og vend dem herefter helt så hullet bliver lukket. Steg dem gyldne og sprøde på alle sider og hold dem lune i ovnen indtil de skal spises.

Anretning

Anret 3 æbleskiver på en tallerken og drys forsigtigt flormelis udover gennem en si. Hæld hindbærcoulisen i en sprøjtepose med en lille rund tylle eller klip et lille hul i enden. sprøjt forsigtigt dutter i forskellig størrelse ud på tallerkenen. Placer forsigtigt to snirkler henover æbleskiverne og pynt med frysetørrede hindbær og skovsyre.

Velbekomme <3

Tip. Inden du vender æbleskiverne den sidste kvarte omgang kan du putte et lille stykke chokolade indeni.

Tip. Hvis der skal være endnu mere dessert over tallerkenen kan den ene æbleskive skiftes ud med en rund kugle vaniljeis. Dog skal man være lidt hurtig med anretningen så det hele ikke smelter.

æbleskiver

Indlægget indeholder affiliatelinks.


1Pingbacks & Trackbacks on Æbleskiver med hindbærcoulis og chokoladeganache

  1. […] chokoladesnirkler (se fremgangsmåde her) kirsebærstøv […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *