Julemazarin med amarena kirsebær og chokolade


mazarinkage med amarena kirsebær

Denne mazarinkage smager bare af jul – og så er den lækker saftig, sød og intens med den mørke chokolade og de søde kirsebær. En ægte julekage der sagtens kan fungere som dessert til en af julens mange julefrokoster. Jeg er ret så sikker på at den vil vække begejstring – især hvis du vælger at servere den portionsanrettet som her.

Mazarinkage kan jeg simpelthen ikke få nok af – det er en genial base, hvor der kan leges og trylles med smage, fyld og krydderier. Lige akkurat hvad jeg har gjort med denne julemazarin med amarena kirsebær, kanel og chokolade – et virkelig skønt makkerpar.

Kagen kan serveres som den er, eller som her hvor den er portionsanrettet med en lækker blød chokoladecremeux med amarena sirup og chokoladesnirkler. Det bliver den altså ikke dårligere af. Og den der cremeux – jeg har tidligere udtalt mig om min kærlighed til cremeuxen. Det er altså den mest fantastiske chokoladecreme der bare smelter på tungen. En drøm for enhver chokoladegris – som mig selv.

Jeg har taget udgangspunkt i Claus Meyers chokoladecremeux – han har en virkelig god guide til cremeux i hans chokoladebog, hvor man kan se hvor meget chokolade der skal bruges alt efter kakaoprocent. Så bliver det lige lidt nemmere at eksperimentere sig frem til den rigtige konsistens.

Skal du til julefrokost, men mangler du lige at finde ud af desserten. Ja så forelår jeg altså denne her – du kan lave alle delelementerne dagen før, og så skal den bare samles og pyntes når den skal serveres.

Glædelig 2. søndag i advent og julehilsner fra Pilen <3

julemazarin


INGREDIENSER (8 portioner)

Mazarinkage

150 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
75 g hvedemel
2 spsk amaretto
1,5 tsk kanel
50 g mørk chokolade, grofthakket
25-30 amarena kirsebær

Chokoladecremeux med amarena sirup

65 g mørk chokolade 66 % (fx Valrhona Caraibe 66 %)
10 g sukker
1 dl piskefløde
0,75 dl amarena sirup
2 æggeblommer
1/2 blad husblas

Pynt

8 chokoladesnirkler (se fremgangsmåde her)
kirsebærstøv
skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Mazarinkage

Ælt marcipan og sukker sammen. Tilsæt smør og pisk det til en ensartet blanding. Tilsæt æggene, et ad gangen, imens du pisker godt imellem hvert æg, til du får en lys og luftig dej. Tilsæt amaretto og vend det i dejen. Sigt hvedemel og kanel og vend det forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en kvadratisk form (22*22 cm) foret med bagepapir og drys chokoladen ud over dejen. Rør igennem emd en ske så chokoladen bliver blandet med dejen. Dryp amarena kirsebærrene af og stik dem ned i dejen. Kør en palet eller en ske hen over overfladen så kirsebærrene bliver næsten dækket. Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca 25 min. Lad kagen sætte sig på køl til næste dag.

Chokoladecremeux med amarena sirup

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Hak chokoladen fint og hæld den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker i en skål, og varm amarena sirup og fløde op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde lidt efter lidt over æggeblandingen mens der røres rundt og hæld derefter det hele tilbage i gryden, hvor det varmes op til 85 grader ved svag varme, under omrøring. Tag gryden af varmen med det samme temperaturen rammer 85 grader, tilsæt den afdryppede husblas og rør rundt. Hæld blandingen gennem en sigte over chokoladen. Rør fra midten af skålen med en dejskraber så blandingen begynder at samle sig indtil det hele er blandet. Sæt en stavblender i skålen ved at føre den skråt ned i blandingen (på den måde undgår du luftbobler) og kør cremen igennem med stavblenderen. Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm ned på overfladen af cremen og stil den på køl minimum 12 timer.

Anretning

Tag chokoladecremeuxen ud af køleskabet ca 15 min før den skal bruges. Hæld cremeuxen i en sprøjtepose med en stor rund tylle.

Skær den afkølede kage ud i 8 aflange stykker ca. 2*14 cm. Sprøjt chokoladecremeux på toppen af kagerne, og drys med kirsebærstøv. Pynt med chokoladesnirkler og skovsyre.

mazarin med amarena

Indlægget indeholder affiliatelinks.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *