Pære belle helene – med hjemmelavet vaniljeis


pære belle helene

Pære belle helene er en dessertklassiker som jeg mindes fra min barndom og som virkelig kan bringe sød lykke. Det er en virkelig simpel men absolut lækker dessert der består af tre elementer: vaniljeis, pocheret pære og chokoladesauce.

Jeg har opgraderet versionen med en ingefærpocheret pære, en tyk chokoladesauce og en hjemmelavet vaniljeis. Har du ingen ismaskine, eller har du bare ikke tid til at lave is, så kan desserten sagtens servere med en god købt vaniljeis. Det bliver den ikke dårligere af.

Det vigtigste når du pocherer pæren er at sukkerlagen ikke må koge – temperaturen skal hele tiden holdes lige under kogepunktet.

Pære belle helene er en perfekt dessert til når der kommer gæster, da alle elementerne, pånær chokoladesaucen, kan forberedes i god tid. Så er det bare med at røre chokoladesaucen sammen og anrette. Så kan man læne sig tilbage og nyde den fantastisk kombination af pære, ingefær, chokolade og vaniljeis.

God weekend til jer alle og søde chokoladekram, Pilen <3

pocheret pære


INGREDIENSER (4 pers)

Vaniljeis

5 æggeblommer
130 g sukker
1 vaniljestang
3,5 dl sødmælk
2,5 dl piskefløde

Pocheret pære

4 conference pærer
1 liter vand
300 g sukker
40 g frisk ingefær, fintrevet
1 vaniljestang
3 spsk citronsaft

Chokoladesauce

100 g god mørk chokolade
1,25 dl piskefløde

FREMGANGSMÅDE

Vaniljeis

Varm fløde, mælk, vaniljestang og vaniljekorn op i en gryde til lige under kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker hurtigt sammen. Tilsæt ca halvdelen af den varme mælk mens du pisker. Hæld nu det hele tilbage i gryden og sæt det på kogepladen på svag-medium varme.

Rør hele tiden i gryden og hold øje med et termometer – når temperaturen når ca 83-85 grader tages gryden af varmen. Den skulle nu gerne være legeret og tyknet en smule. Hæld cremen i en kold skål og læg et stykke husholdningsfilm helt tæt ned mod overfladen. Lad det køle helt af – gerne natten over.

Kør cremen i en ismaskine til den har konsistens som softice. Hæld isen i en bøtte og frys den yderligere et par timer til der kan laves runde kugler af isen.

Pocheret pære

Hæld vand, sukker, vaniljestang, vaniljekorn og ingefær i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Skru lidt ned for varmen til medium varme (det må ikke koge). Skræl pærerne og hæld dem i sukkerlagen – pocher pærerne i ca 15-20 min. Tjek med en kødnål at pærerne er møre. Tag gryden af varmen og hæld lage og pærer i en skål. Lad pærerne køle af i lagen – gerne på køl, indtil servering.

Chokoladesauce

Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld det lidt ad gangen over den smeltede chokolade. Rør fra midten af skålen med en dejskraber med små hurtige bevægelser til det samler sig til en blank tyk chokoladesauce.

Skær lidt af bunden af pæren så den kan stå op – eller halver pærerne og skrab kerne ud, hvis du foretrækker dette. Anret pæren med en kugle vaniljeis og lun chokoladesauce. Pynt med lidt chokoladespåner og spiselige blomster.

pære belle helene


 

2 Comments on Pære belle helene – med hjemmelavet vaniljeis

 1. Tina KH
  24/03/2017 at 09:46 (5 år ago)

  Så fint arrangeret og pyntet dessert:-)
  Minder lidt om figurerne i “Skønheden og udyret”.
  Rigtig god weekend ønskes!

  Svar
  • Pilen
   24/03/2017 at 18:36 (5 år ago)

   Tusind tak Tina – ja det var da egentlig en virkelig fin sammenligning <3
   Også rigtig god weekend til dig 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *