Lakridskage fyldt med store stykker hvid chokolade, mandelmel og toppet med moussebomber af en lækker syrlig hindbærmousse. Kagen både smager fantastisk og er smuk at se på med moussebomberne og alle de friske bær på toppen. Lakrids, hvid chokolade og hindbær er altid en sikker vinder, og en kombination jeg aldrig bliver træt af.
Kagen er super nem at lave, og du kan med fordel lave kagen i god tid, da den kun bliver bedre af at stå og sætte sig på køl. Har du ikke kuppelforme i silikone, kan du sagtens støbe kagen med mousse på toppen og pynte den med friske bær.
Selve kagen er virkelig simpel og den er lavet med hjemmelavet mandelmel, som giver en lækker sej konsistens og lidt bid til kagen. Jeg har lavet bunden flere gange, og den er også lækker i sig selv. Så hvis du ikke lige har tid til at lave mousse, så snyd ikke dig selv for lakridskagen, men spis den som den er eller top med en bunke af dine yndlingsbær.
INGREDIENSER (22 cm springform)
Lakridskage
150 g mandler
150 g sukker
150 g blødt smør
2 tsk rålakrids (RAW liquorice powder fra Johan Bülow)
3 æg
25 g hvedemel
75 g hvid chokolade, grofthakket
Hindbærmousse
400 g hindbær
4 blade husblas
90 g sukker
1 vaniljestang
Saft fra 1,5 citron
3,5 dl piskefløde
200 g græsk yoghurt 10 %
Pynt
friske hindbær, ribs og solbær
rålakrids
skovsyre
FREMGANGSMÅDE
Lakridskage
Blend mandlerne helt fint til mandelmel. Pisk smør, sukker og rålakrids til det er blandet godt sammen. Tilsæt æg, et ad gangen, mens der piskes indtil blandingen er lys og luftig. Vend mandelmel og hvedemel i dejen – og vend til sidst den hvide chokolade i. For en springform (22 cm) med bagepapir i bunden og hæld dejen heri. Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca. 30 min. Lad kagen køle helt af i køleskabet før den pyntes.
Hindbærmousse
Læg husblas i blød i koldt vand i minimum 10 min. Kog hindbær, citronsaft, sukker og vaniljekorn + stang op i en gryde til det er gennemvarmt. Fisk vaniljestangen op og blend med en stavblender. Si hindbærmassen, så kornene bliver sorteret fra. Hæld hindbærpuréen tilbage i gryden og varm den op. Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og smelt husblassen i den varme hindbærpuré. Hæld det hele i en skål og lad det svale til stuetemperatur. Pisk imens fløden til flødeskum og vend den græske yoghurt heri. Tjek at hindbærpuréen er afkølet til stuetemperatur, og vend et par skefulde flødeskum i puréen forsigtigt. Hæld herefter lidt efter lidt hindbærfløden over i skålen med flødeskum imens det vendes godt rundt med en dejskraber. Sørg for at massen er ensartet. Fordel moussen i forskellige størrelser kuppelforme i silikone. Sæt formene på frys i minimum 3 timer.
Pynt
Løsn forsigtig moussebomberne fra silikoneformene og fordel dem på toppen af kagen. Sæt kagen i køleskabet i ca 2 timer mens moussen tør op. Pynt kagen med friske bær og et ekstra drys rålakrids.
Cecilie
14/10/2016 at 07:51 (8 år ago)Er det bare mig, eller står der ikke hvornår chokoladen skal i?
Jeg gik dog ud fra at den bare skulle i bundet
Pilenskoekken
16/10/2016 at 06:53 (8 år ago)Hej Cecilie
Godt du er så skarp – den var lige misset. Det er rettet nu – det skal nemlig i bunden 🙂 Håber den blev god 🙂
Kh
Camilla
Louise
28/12/2017 at 13:19 (7 år ago)Hejsa…
Hvor længe kan kagen stå på køl efter moussebomberne er lagt på? Må den gerne stå længere end de 2 timer?
Tænker nemlig at lave og medbringe sådan en dessert til nytårsaften, men vil jo gerne lave den hjemmefra 🙂
MVH
Louise
Pilen
28/12/2017 at 14:49 (7 år ago)Kære Louise.
Jeg ville samle og pynte kagen om morgenen – så skulle der ikke ske noget. Så er der god tid til at moussen kan tø op i køleskabet og så kan du jo evt lægge sidste hånd på pynten inden servering <3
Søde kram, Camilla <3
Mathilde
09/05/2018 at 22:54 (7 år ago)Kan selve kagen fryses ned og så tages op dagen før den skal bruges og pyntes der? 🙂 så den står natten over med moussebomberne på og tør op? 🙂
Pilen
10/05/2018 at 08:39 (7 år ago)Kære Mathilde. Det kan den sagtens – rigtig god bagelyst <3
Kh, Camilla
Maja
10/06/2018 at 20:50 (7 år ago)Hejsa. Jeg har lige lavet denne kage til min fødselsdag i dag. Den er SÅ go. Virkelig lækker – så den kan I godt prøve alle sammen. Tak for en virkelig go blog!
Pilen
11/06/2018 at 08:25 (7 år ago)Kære Maja – det er jeg SÅ glad for at høre! og stort tillykke med fødselsdagen i går <3
Jette p. Hansen
18/08/2018 at 10:02 (6 år ago)Har prøvet flere mousser fra pilens køkken. Er super nemme og så lækre. 👍😀
Pilen
20/08/2018 at 09:00 (6 år ago)Tusind tak for de søde ord Jette <3
Louise
29/06/2021 at 12:07 (4 år ago)Den er SINDSSYGT lækker. Jeg havde dog ALT for meget mousse, men jeg skyndte mig at bage en ekstra bund og brugte så en Silikomart Perla 24 form til resten af moussen, hvorefter jeg trykkede bund nr. 2 ned i og på frys. To vidt forskellige kager af udseende, men begge smukt pyntet og dejlig, dejlig smag. Mine gæster elskede den, og det samme gjorde mine kolleger, der fik glæde af kage nr. 2.
Annemette
27/11/2022 at 07:38 (2 år ago)Kan man bruge frosne hindbær? Og har du et godt råd til køb af mousseformeme