Spaghetti carbonara – den bedste opskrift

spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara er en italiensk klassiker, som smager helt og aldeles fantastisk – hvis altså den er lavet ordentligt! Jeg har gennem årene fået lidt for mange spaghetti-i-flødesovs-med-skinke/bacon, og derfor holder jeg altid igen med at bestille det på en restaurant, da man aldrig ved hvad man får. Men heldigvis er det mega nemt og lækkert at lave sin egen spaghetti carbonara.

Det vigtigste for at lave en god spaghetti carbonara er gode råvarer – da ingredienslisten er så kort betyder det også at man virkelig smager alle råvarerne, og derfor skal de bare smage godt. Køb en god pancetta eller bacon som du selv skærer i tern, en god spaghetti og din yndlings parmesan. Så er du godt på vej.

Tricket ved en god spaghetti carbonara er at have alle ingredienserne klar, og så samle dem til sidst når retten skal spises, så det ikke når at blive koldt. Det er en lidt tung ret, som er lækker hvis den bliver serveret med en enkel tomatsalat eller en skål friske babyleaves dryppet med citronsaft og olivenolie. Keep it simple er hovedreglen her.

Spaghetti carbonara er ultimativ forkælelse for smagsløgene, og jeg lover at du bliver populær derhjemme når denne ret kommer på middagsbordet. Herhjemme er det i hvert fald en sikker vinder, og en italiensk klassiker jeg bare aldrig bliver træt af. Jovist det er ikke den sundeste ret – men sund for sjælen vil jeg dog mene at sådan en gang hjemmelavet spaghetti carbonara er.

IMG_3302

INGREDIENSER (2 pers)

150 g pancetta (eller god bacon)
1/2 dl olivenolie
1 lille hakket løg
2 fed hakket hvidløg
200 g spaghetti
2 store æg (eller 3 små)
40 g fintrevet parmesan eller pecorino
salt og peber
grofthakket persille
ekstra parmesan

FREMGANGSMÅDE

Skær pancettaen eller bacon i små tern. Sæt vand over til spaghettien mens du gør de øvrige ingredienser klar. Varm olien i en dyb pande ved kraftig varme og steg pancettaen indtil den er næsten færdig. Skru ned til jævn varme og tilsæt løg og hvidløg det sidste minut og steg det med. Tag panden af varmen, men læg et låg eller alufolie over, så det holder sig varmt.

Hæld æg og ost i en skål og pisk det sammen med lidt salt og peber – hold igen med salt, da osten også er salt. Stil skålen til side.

Kog spaghettien al dente, og hæld spaghettien i et dørslag – ryst kun kort inden det hældes tilbage i gryden. Her er det VIGTIGT at du kun lige hælder spaghettien i dørslaget inden det hældes tilbage i gryden, da noget at kogevandet skal tilbage ned i gryden. Fjern gryden fra det varme blus, og hæld æggeblandingen i gryden og vend det rundt. Tilsæt bacon, løg og olie og vend det hele godt sammen.

Server din spaghetti carbonara straks med friskkværnet peber, ekstra parmesan og persille på toppen.

spaghetti carbonara uden fløde

2 Comments on Spaghetti carbonara – den bedste opskrift

 1. Isabel Rasmussen
  02/11/2016 at 18:15 (6 år ago)

  Det lyder virkelig lækkert! Bruger du også æggehviden, eller kun blommen fra ægget?

  Svar
  • Pilenskoekken
   02/11/2016 at 21:23 (6 år ago)

   Hej Isabel

   Jeg bruger hele ægget 🙂

   Kh Camilla

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *