Bygotto med tomat, basilikum og salsiccia

bygotto

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har en forkærlighed for italiensk mad – pasta, risotto, pizza og masser af ost. Især risotto, som er vaskeægte comfortfood har en særlig plads i mit hjerte. Risotto kan laves i alle mulige afskygninger med alle mulige slags korn, grøntsager, oste osv. Den helt klassiske med hvide risottoris er altid en sikker vinder, men jeg synes altså også at perlebyg gør sig virkelig godt i denne udgave kaldet bygotto.

Denne bygotto er fyldt med smag fra søde modne tomater, frisk basilikum og lækker parmesan. Det er en smagskombination der bare aldrig slår fejl, og når den som her bliver toppet med den lækre italienske salsiccia pølse – ja så er det altså lige før englene synger. Holy moly den er god – jeg nyder hver en mundfuld når jeg sidder med min skål bygotto, og gruer for at tage den sidste mundfuld. For jeg har bare lyst til at blive ved med at smage den lækre kombination af tomat, basilikum og parmesan – og min stopknap er som oftest ikke-eksisterende når det gælder italiensk mad.

Salsiccia pølsen er desværre ikke så let at opstøve herhjemme – den findes oftest i special forretninger eller hos italienske købmænd. Hvis du ikke kender salsicciapølsen, så er det en lækker krydret italiensk fars formet som pølser. Typisk presser man farsen ud af pølserne, så man slipper for den lidt seje hinde, og så kan man stege farsen som små kødboller eller proppe den på en pizza inden den bages. Haps.

Bygottoen vil også gøre sig godt med en lækker tomatsalat til eller lidt blandet godt salat dryppet med citronsaft og olivenolie. Eller bare som den er – god fornøjelse!

bygotto med tomat

INGREDIENSER (2 pers)

Bygotto

200 g perlebyg
0,75 l hønsebouillion
2 spsk olivenolie
100 g frisk salsicciapølse
250 g søde modne cherrytomater i kvarte
3 dl vand
3 tsk tomatkoncentrat
1 tsk sukker
saft af 1/4 citron
1 løg, skåret i tern
2 fed hvidløg, finthakket
1 stor håndfuld basilikum (ca 10 g)
75 g parmesan
salt og peber

Pynt

friske basilikumblade
ekstra revet parmesan

FREMGANGSMÅDE

Start med at hakke løg, hvidløg og basilikum og skære tomater i kvarte. Riv parmesanen fint, pres farsen ud af salsicciapølsen og form små kødboller. Kog perlebyg i bouillonvandet i ca 15-20 min. til perlebyggen er færdig og har suget al bouillon til sig.

Varm olien op i en dyb pande og steg kødbollerne heri til de bliver gyldne – ca 5 min. Tag kødbollerne fra, skru lidt ned og svits løg og hvidløg i olien. Tilsæt tomater, tomatpure, basilikum, vand, sukker og citronsaft. Skru ned for varmen og lad det simre i ca 15 min. Tilsæt perlebyggen og vend det hele sammen – hvis den er blevet for tør tilsættes en smule ekstra vand. Hæld parmesan i bygottoen og rør rundt. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Anret bygottoen i dybe tallerkener med salsiccia, frisk basilikum og evt lidt ekstra parmesan på toppen.

bygotto opskrift

Tip! Kan du ikke få fat på salsiccia pølse bruge en anden god pølse som fx. chorizo, eller du kan servere din bygotto med små hjemmelavede oksedeller – det er heller ikke dårligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *