Bulgursalat med bagte tomater, peberfrugt og krydderurter


bulgursalat

Efter at Carla er joinet familien herhjemme, er vi begyndt at spise aftensmad lidt tidligere og det skal ofte også gå lidt hurtigt. Derfor laver vi gerne en god salat der rækker til to dage, så det er så nemt som muligt. Og denne bulgursalat med bagte tomater, peberfrugt og krydderurter er allerede blevet favoritten herhjemme.

Jeg serverer bulgursalaten lun og toppet med masser af feta – den smager simpelthen SÅ godt. Kombinationen af de søde bagte grøntsager, den friske citron, krydderurterne og den salte ost går bare virkelig godt sammen. Og så er det kun en bonus, at den faktisk også smager rigtig godt kold dagen efter. Så er der nemlig til en omgang luksus frokost til mig herhjemme – eller til aftensmad igen, hvis jeg har lavet dobbeltportion.

Salaten er virkelig nem at lave, og jeg er sikker på at den vil hitte som tilbehør til grillmaden, når solen kigger frem igen.

Rigtig dejlig onsdag til jer alle – søde kram, Pilen <3

bulgursalat med bagte grøntsager


Tip! Dette er en lun salat – men den smager mindst lige så godt når den er kold dagen efter, så lav gerne en stor portion så du har lidt rester til en omgang luksus frokost.

INGREDIENSER (2-3 pers)

250 g cherrytomater
1 rød peberfrugt
1 gul/orange peberfrugt
2 spsk olivenolie
1/2 tsk flagesalt
friskkværnet peber

2 dl bulgur
1/2 tsk salt
3,5 dl vand (kan variere alt efter hvilken bulgur du bruger – tjek på pakken)

3 spsk olivenolie
saft af 1/2 citron
skal af 1 øko citron
1 tsk honning
1 stor håndfuld basilikum
1 stor håndfuld persille
1 fed hvidløg
1/2 tsk flagesalt
friskkværnet peber

feta til topping

FREMGANGSMÅDE

Halver cherrytomaterne og skær peberfrugterne i store tern. Placer grøntsagerne på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie og drys med salt og peber. Vend det hele godt rundt og spred grøntsagerne, så de ikke ligger oveni hinanden på bagepladen. Bag grøntsagerne ved 180 grader traditionel ovn i ca 40 min. Forbered imens de resterende ting til salaten.

Kog bulgur efter anvisningen på pakken, og lad det dampe af i 5 minutter.

Hak krydderurterne groft og pres hvidløget – gem lidt større blade af krydderurterne til pynt. Bland krydderurter, hvidløg, olivenolie, citronsaft, citronskal, honning, salt og peber og rør det godt sammen i en stor skål. Stil det til side til bulguren er klar.

Når bulguren er dampet af vendes den i marinaden med krydderurter og den smages til med eventuelt lidt ekstra citronsaft, salt og peber. Lad de bagte grøntsager stå i 5 min når de er kommet ud af ovnen, og vend dem herefter forsigtigt i bulgursalaten uden at mose dem for meget rundt.

Anret salaten med ekstra krydderurter på toppen og drys med feta. Nyd bulgursalaten mens den stadig er lun.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *