En lækker og mættende spinatsalat med bulgur og peberfrugtpesto – både skøn som en god frokost eller som tilbehør til aftensmaden. Salaten stod Julie Bruun for, da vi også lavede veggiedeller og snurrer med marcipan, pære og chokolade. Den blev virkelig god og snasket med den lækre peberfrugtpesto!
I får den sidste video for denne her omgang – igen må i bære lidt over med en lidt rystende kameraføring, men nu ved vi i hvert fald hvad vi skal blive bedre til til næste gang. Og så får man alligevel et lille indblik i hvordan salaten laves, selvom video-kvaliteten ikke er det bedste.
Denne spinatsalat smager skønt sammen med de grønne veggiedeller!
God fornøjelse i køkkenet – søde kram, Pilen <3
INGREDIENSER
80 g spinat
1 dl bulgur eller couscous (afmålt inden det koges)
1/2 rødløg
1 avocado
10-15 cherrytomater
1 lille håndfuld pinjekerner til toppen
Pesto
2 spsk. olie til stegning + 2 spsk. til at blende med
1 rød peberfrugt
15 cherrytomater
2 fed hvidløg
1/2 tsk. salt
40 g pinjekerner
35 g parmesanost
skal fra 1/2 økologisk citron
FREMGANGSMÅDE
Kog bulgur eller couscous efter anvisning i letsaltet vand, lad det efterfølgende køle af
Skyl spinaten og kom den i en skål
Lav nu pestoen ved at skære peberfrugt ud i tern. Kom olie på en pande og svits peberfrugt, cherrytomater og revet hvidløg – vend det godt rundt til det falder sammen og drys med lidt salt
Kom pinjekernerne på panden og giv dem et par minutter sammen med blandingen, så de får lidt farve
Kom blandingen fra panden ned i en minihakker sammen med parmesan, citronskal og lidt ekstra olie – blend godt
Vend spinat og bulgur rundt med pestoen. Hak rødløg, skær avocado og halver cherrytomater og kom dem ned til spinaten, top det hele med lidt ekstra pinjekerner